Paikallisuutiset

Tältä näyttää Pietarsaaressa rakennettu Baltic Yachtsin uusin loistojahti – Canova-veneen omistaja on innokas purjehtija: "Halusin purjeveneen, en moottorivenettä"

PIETARSAARI

Baltic Yacthsin uusin loistojahti Baltic 142 Canova on valmistunut ja se on luovutettu omistajalleen. Canova lähti seilaamaan kohti Välimerta viime viikon maanantaina.

Canova pystyy purjehtimaan pitkiä aikoja merellä ilman maista tulevaa apua. Se on suunniteltu tehokkaaksi, nopeaksi ja helposti käsiteltäväksi veneeksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

142-jalan veneen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota myös ympäristöystävällisyyteen.

Canovan ulkonäkö ja sisätilat ovat tunnetun suunnittelijan Lucio Michelettin käsialaa.

Vene on varustettu muun muassa kosketuspainikkeella laskeutuvilla sivuikkunoilla, liukuovilla ja himmentyvillä laseilla.

Sisätilojen sisustuksessa valkoiset laipiopaneelit yhdistyvät sulavasti tiikkipuuhun.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Omistajan sviitti sijaitsee keskellä alusta, jossa on vähiten liikettä. Majoitustilat on suunniteltu neljälle hengelle ja miehistön tilat kahdeksalle hengelle.

Canova on varustettu sähkökäyttöisellä järjestelmällä. Päivittäinen latausaika voidaan lyhentää vain kuuteen tuntiin.

Voimanlähteenä on 420 kilowatin sähkömoottori, joka on kompakti ja hiljainen. Eteenpäin suunnattua vetopotkuria on mahdollista kiertää 340 astetta. Erillistä peräpotkuria ei tarvita.

Canovan omistaja on innokas purjehtija ja hän on omistanut Balticin valmistaman veneen aiemminkin. Kuten asiaan kuuluu, loistojahtien ostajat eivät halua paljastaa henkilöllisyyttään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Halusin purjeveneen, en moottorivenettä. Veneen on oltava miehistölle helppokäyttöinen, joten automaattinen hallintajärjestelmä on tärkeä seikka, hän sanoo Baltic Yachtsin tiedotteessa.

Canovan kaikki vinssit ovat sähköisiä ja hydraulijärjestelmien määrä on minimoitu.

Uuden loistojahdin rakentaminen merkinnyt Baltic Yachtsille tutkimusretkeä innovaatioiden maailmaan: nopeaan, miellyttävään ja ympäristöystävälliseen meripurjehdukseen.

Purjehduksen aikana potkuri lataa akkuja.

Oikeissa olosuhteissa Canova pystyy ylittämään Atlantin käyttämättä tavanomaista latausta polttomoottorin avulla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä