Paikallisuutiset

Syödään yhdessä torilla lauantaina – Tapahtuma houkuttelee maistamaan ukrainalaisia, intialaisia ja suomalaisia herkkuja, luvassa myös DJ sekä ukrainalaisia laulu- ja tanssiesityksiä

Kuvituskuvassa ukrainalaisia ruokalajeja kuvattuna ravintolassa länsiukrainalaisessa Lvivin kaupungissa.
Kuvituskuvassa ukrainalaisia ruokalajeja kuvattuna ravintolassa länsiukrainalaisessa Lvivin kaupungissa. Kuva: Maksim Kozlenko / Wikimedia Commons

Syödään yhdessä, sitähän tämän tapahtuman nimi eli Let’s Eat Together tarkoittaa. Mistä oikein on kyse?

Lauantaina 10. syyskuuta torilla toteutuva pop up -tyyppinen tempaus on suoraa jatkoa viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetylle ruokatapahtumalle.

– Tarkoituksena on syödä hyvin, tavata ihmisiä ja antaa tukea ukrainalaisille yhteisölle sekä Optiman opiskelijoille, kertoo tapahtuman taustavoimiin kuuluvaHans Kreutzer.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Puoliltapäivin käynnistyvässä tapahtumassa ruokaa valmistavat niin Pietarsaarenseudun ukrainalaisten yhdistys, ammattioppilaitos Optiman ravintolalinja kuin intialainen ravintola Naan n Curry.

– Optiman opiskelijoille tämä tulee olemaan tosielämän työharjoittelua. Opitaan, miten laitetaan ruokaa suurelle joukolle, miten paljon mitäkin raaka-aineita on tilattava ja niin edelleen, Kreutzer kuvaa.

Optimalaisten valitsema menu on erinomaisen suomalaiskansallinen ja sesonginmukainen: lihapullia sienikastikkeella, perunamuussia ja porkkanaa ja niin edelleen. Puolukat kuitenkin tulevat lautaselle wokin kautta, joten mummon kokkauksen linjoilta uskalletaan poiketakin.

Kasvissyöjille on tiedossa porkkanapullia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Entä ne ukrainalaiset herkut?

Luvassa on tietysti borssia, tuota Suomessakin laajalti tunnettua punaista keittoherkkua. Ja pampushkoja eli hiivalla nostettuja pieniä kohosämpylöitä, jotka voivat olla sekä suolaisia että makeita.

Myynnissä on myös muun muassa kaalikääryleitä sekä ukrainalaisia juomia ja makeita jälkiruokia.

Ukrainalaista kulttuuria on tilaisuudessa luvassa myös musiikillisesti. Ukrainalaislapset pitävät tanssiesityksen ja luvassa on myös laulua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mitä intialaistyyppiseen ruokaan tulee, niin Naan n Curryn keittiö tarjoaa anglointialaisen keittiön kuningasruokalajin eli Tikka Masalan sekä vaihtoehtoisesti butter chickeniä eikä kasvissyöjiäkään unohdeta.

Taustamusiikkiakin on järjestäjien mukaan luvassa paikallisen DJ-osaamisen tarjoilemana. Mitä kaikkea torilla lauantaipäivänä tapahtuukaan?

Let’s Eat Together Pietarsaaren torilla lauantaina 17. syyskuuta klo 12.00 alkaen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä