Paikallisuutiset

Surmaoikeudenkäynti päätökseen – käräjäoikeudessa kuultiin erilaisia versiota yöllisestä kohtauksesta Pietarsaaren Isollakadulla

Median edustajat seurasivat Pietarsaaressa järjestettyä oikeudenkäyntiä videoyhteyden välityksellä Kokkolasta.
Median edustajat seurasivat Pietarsaaressa järjestettyä oikeudenkäyntiä videoyhteyden välityksellä Kokkolasta. Kuva: Tapio Lehtinen

PIETARSAARI

Pohjanmaan käräjäoikeudessa päättyy perjantaina oikeudenkäynti tapauksessa, jossa 36-vuotiasta miestä syytetään taposta, joka tapahtui Pietarsaaren Isonkadun varrella sijaitsevassa kerrostalossa kaksi vuotta sitten.

Syyttäjä Peter Levlin hakee vuonna 1985 syntyneelle miehelle rangaistusta taposta tai toissijaisesti törkeästä kuolemantuottamuksesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Oikeudenkäynti saatiin tapposyytteen osalta päätökseen torstaina. Rangaistusvaatimuksensa syyttäjä kertoo perjantaina, kun samaan tapaukseen liittyvät lievemmät syytteet on käsitelty. Nämä syytteet liittyvät luvattomaan aseeseen, huumausaineisiin ja rattijuopumukseen.

Syyttäjä kertoi kuitenkin hakevansa vähintään kahden vuoden vankeusrangaistusta.

Uhrin omaisten asianajajanKari Erikssonin mukaan kyseessä oli harkittu murha.

– Oikeudenkäynnin aikana hän on ollut kylmä ja harkitseva, eikä katumusta ja tunnetiloja ole ollut havaittavissa, sanoi Eriksson.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Oikeudessa kuultiin todistajana myös syytetyn avopuolisoa. Huumeiden käyttö toi heidät yhteen vuosi sitten, mutta nainen kertoi päässeensä jo huumeista eroon.

– En ole huomannut hänessä väkivaltaisia piirteitä. Hän on rehellinen ja kiltti ihminen, nainen kuvasi syytettyä.

Syytetty kiisti asianajajansa Thomas Lillqvistin välityksellä tapon sekä törkeän kuolemantuottamuksen, mutta myönsi perusmuotoisen kuolemantuottamuksen.

Mies kertoi ostaneensa Walther P38- pistoolin omaksi turvakseen pimeiltä markkinoilta Vaasasta. Hintaa aseella oli 2000 euroa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Syytetyn mukaan hän ei ollut tottunut käsittelemään aseita eikä ollut tietoinen kyseisen aseen vioista, jotka tekivät sen käsittelystä vaarallista, minkä vuoksi ase laukesi vahingossa.

Oikeudessa kuultiin erilaisia versiota yöllisestä kohtauksesta. Syyttäjän mukaan teko oli tahallinen, puolustuksen mukaan se oli vahingonlaukaus.

Osapuolten kertomuksissa yhdenmukaista on se, että mies ampui asunnossa kolme laukausta, joista yksi osui uhriin. Lillqvistin esittämän teorian mukaan nainen tuli uteliaaksi kahdesta ensimmäisestä laukauksesta ja katsoi kylpyhuoneen ovesta käytävälle, jolloin yksi luodeista osui vahingossa naisen päähän.

Harkittuun tekoon viittaa puolestaan se, että ruutijäämien perusteella nainen on nostanut kätensä kasvojensa suojaksi ennen laukausta. Laukaus tuli lähietäisyydeltä. Syyllisyyttä tukee myös se tosiasia, ettei mies jäänyt auttamaan naista ampumisen jälkeen vaan lähti hävittämään asetta. Puolustus selitti tekoa sillä, että mies joutui paniikkiin.

Käräjäoikeus antaa tuomionsa 30. syyskuuta.

Pietarsaarelaisnaisen surmaoikeudenkäynti alkaa maanantaina – tekijää syytetään taposta

Pietarsaaren surmaoikeudenkäynnissä kuultiin uhrin vanhempia – Äiti kertoi liikuttuneena tyttärestään: "Hän oli hyväuskoinen ja luotti vääriin ihmisiin"

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä