Paikallisuutiset

Suomessa todettiin 469 uutta koronavirustartuntaa – Uudessakaarlepyyssä kolme uutta tartuntaa, yksi Kaustisella, Pedersöressä ja Reisjärvellä

Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiireissä on saanut koronarokotteen kaksi prosenttia väestöstä.
Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiireissä on saanut koronarokotteen kaksi prosenttia väestöstä. Kuva: Markku Jokela

Suomessa todettiin lauantaina 469 uutta koronavirustartuntaaTHL:n tilastojen mukaan.

Uusia tartuntoja todettiin kolme Uudessakaarlepyyssä ja yksi tartunta sekä Pedersöressä että Kaustisella.

Tartuntamäärät Uudessakaarlepyyssä lisääntyivät perjantaina, jolloin Hakalehdon asumisyksikön henkilökunnan ja asukkaiden testauksessa todettiin viisi uutta koronavirustartuntaa. Positiivisen testituloksen saaneita on sekä henkilökunnassa että asukkaissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hakalehdon kaikki osastot on asetettu karanteeniin. Asumisyksikössä tapahtui korona-altistus tammikuun 19. päivä.

Reisjärvellä todettiin yksi uusi positiivinen koronatapaus. Tartuntaketju on tiedossa ja altistuneet on kartoitettu ja ovat karanteenissa.

Luodossa tiedotettiin tapahtuneen altistumisen koronalle Cronhjelmin koulussa 25. tammikuuta.

Koulussa oli oleskellut henkilö, joka on ollut oireeton, mutta mahdollisesti tartuttava. Lähikontaktit asetetaan karanteeniin ja heihin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä. On epätodennäköistä, että muut oppilaat, henkilökuntaa tai muut koulussa olleet ovat saaneet tartunnan. Heitä kehotetaan kuitenkin ottamaan yhteyttä koronatestiä varten, jos ennen 7.2. esiintyy edes lieviä koronavirustartunnan oireita, kuten yskää, nuhaa, kurkkukipua tai kuumetta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohjois-Pohjanmaalla uusia tartuntoja todettiin lauantaina 13. Niistä 11 todettiin Oulussa, jossa on nyt yhteensä 1586 koronavirustartuntaa.

Varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu Suomessa yhteensä 44 871.

Tapausmäärät ja ilmaantuvuus ovat nousussa. Viime 14 vuorokauden aikana on todettu 4 536 uutta tartuntaa. Ilmaantuvuusluku 14 vuorokauden aikana 100 000 asukasta kohti on 81,9.

Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla on perjantaihin 29.1. mennessä rokotettu kaksi prosenttia väestöstä. Keski-Pohjanmaalla rokotteita on annettu 1 543 rokotetta ja Pohjois-Pohjanmaalla 8 434.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaasan sairaanhoitopiirissä rokotettujen määrä on 3 399 ja osuus väestöstä on kaksi prosenttia.

/// Juttua päivitetty 30.1. klo 19 tiedolla Luodossa Cronhjelmin koulussa tapahtuneesta altistumisesta koronalle ///Juttua päivietty tiedolla Reisjärven koronatartunnasta 30.1. klo 19.15 ///

Lue myös:

Pohjanmaa palaa koronaviruksen leviämisvaiheeseen – Uudet suositukset voimassa helmikuun loppuun asti

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä