Ruoka

Sunnuntailounas huippukokin kanssa – Pedersöreläiselle perheelle herkkuja saapui valmistamaan suomalainen kokkitaituri Jyrki Sukula

Pöydän päädyssä seisova huippukokki Jyrki Sukula sai ruokailijoilta kehuja tekemistään kalaruoista, vierellään onnekas kilpailun voittaja, pedersöreläinen Marina Lill.
Pöydän päädyssä seisova huippukokki Jyrki Sukula sai ruokailijoilta kehuja tekemistään kalaruoista, vierellään onnekas kilpailun voittaja, pedersöreläinen Marina Lill. Kuva: Maija Rahkola

PEDERSÖRE

Sunnuntaina pedersöreläisenMarina Lillin perheessä vietettiin varsin ikimuistoista lounasta, kun ruoan saapui perheen kotiin valmistamaan suomalainen huippukokki Jyrki Sukula.

Jyrki Sukulan 11 hengelle valmistaman kalamenun Lill voitti palkintona osallistuttuaan varkautelaisen kalankasvatuslaitoksen, Saimaan Tuoreen järjestämään somekilpailuun.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Onhan tämä aivan mahtava juttu. Kilpailuun osallistui yli tuhat ihmistä, ja juuri minä satuin voittamaan sen, Lill iloitsee.

Onhan tämä aivan mahtava juttu. Kilpailuun osallistui yli tuhat ihmistä, ja juuri minä satuin voittamaan sen.

Huippukokkia fanittava Lill kertoo löytäneensä Saimaan Tuoreen Facebook-sivulle tiensä, kun hän huomasi, että Sukula julkaisee aktiivisesti verkkosivulla erilaisia videoklippejä ruoanlaittoon liittyen.

– Olen katsonut kaikki televisio-ohjelmat, joissa Sukula on ollut mukana. Minulla on suuri arvostus häntä kohtaan. Joskus hän on voinut esittää mielipiteitään ohjelmissa vähän kovasanaisemminkin, mutta se kuuluu ohjelman henkeen. Kaiken kaikkiaan hän on rempseä ja iloinen, todella miellyttävä ihminen.

Lill kertoo kuitenkin jännittäneensä pitkään idolinsa tapaamista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Marina Lill

– Olen nukkunut juhlapäivää edeltävänä yönä erittäin huonosti. Oli se vaan niin jännittää tavata viimein henkilö, jonka uraa on seurannut useiden vuosien ajan.

Hän kertoo, että alun perin tarkoituksena oli järjestää yllätyssynttärit hänen 40 vuotta täyttäneelle pojalleen, mutta suunnitelma peruuntui päivänsankarin estyessä saapumaan paikalle.

– Nämä ovat nyt sitten tällaiset ystäväjuhlat, johon osallistuvat läheisimmät perheenjäseneni, kuten kolme lastani ja lapsenlapseni.

Juhlat vietetään Lillin pojan uudessa asunnossa. Valmistelut tulevia juhlia varten on pitänyt koko perheen viime päivät kiireisenä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme kuljettaneet juhlapaikalle kaikenlaista tarpeellista tavaraa, ja vielä juhlia edeltävänä iltana olin yhdeksän jälkeen juhlapaikalla kattamassa pöytiä. Ostin lisäksi viinipullon ja kaikille juhlaan osallistujille viinilasit, sillä se oli Jyrkin toive, että jotain viiniä hankittaisiin juhlaa varten.

Saimaan Tuore -yrityksen konseptissa vahvasti mukana oleva Sukula kertoo valmistaneensa Lillin perheelle kalamenun Saimaan Tuoreen tuottamasta kalasta. Tarjolla on raakamarinoitua, savustettua sekä paistettua kalaa kauden lisukkeilla.

– Kala on ihanteellinen raaka-aine, sillä siitä saa tehtyä nopeasti ja helposti terveellistä pikaruokaa. Siksi kalaruoat sopivat hyvin aloitteleville ruoanlaittajille, mutta myös lapsiperheille, joissa ruoanlaittoon ei usein ole aikaa paljon käytettävissä.

Lill kertoo myös perheineen nauttivansa kovasti kalaruoista, ja perhe käy usein myös kalastamassa.

– Täällä Kolpissa istutetaan vuosittain taimenia Ähtävän jokeen, ja joka vuosi järjestetään myös kalastuskilpailu joissa olemme olleet mukana.

Onkimisen lisäksi perhe nauttii kalaruokien tekemisestä.

– Erityisesti kesällä perheessämme syödään paljon kalaa. Suosikki kalani on ehdottomasti siika, jota tulee paljon savustettua. Lisäksi paistetut silakat ovat herkkuani.

Huippukokin tekemä lounas ei ole ainut palkinto, jonka Lill on elämänsä aikana voittanut. Itse asiassa hän kertoo, että onnetar on suosinut häntä elämän aikana useammankin kerran.

– Olen voittanut paljon kilpailuja, kuten erilaisia koruja, Lauri Ylösen konserttiliput Helsinkiin sekä viikon lomamatkan Turkkiin. Viimeksi kaksi viikkoa sitten voitin erään stailauskilpailun, ja sieltä saamani vaatteet ovatkin nyt juhlapäivänä ylläni, hän naurahtaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä