Paikallisuutiset

Strandcampingilta Luodosta lähtee puolet vaunupaikoista - tilalle on kaavailussa paritaloja: "Sittenkään ei mikään pieni leirintäalue" sanoo yrittäjä

Perinteinen Strandcamping -leirintäalue Luodossa supistuu tulevaisuudessa 80-paikkaisesta noin 40-paikkaiseksi kun osalle nykyistä leirintäaluetta nousee mm. paritaloja.
Perinteinen Strandcamping -leirintäalue Luodossa supistuu tulevaisuudessa 80-paikkaisesta noin 40-paikkaiseksi kun osalle nykyistä leirintäaluetta nousee mm. paritaloja. Kuva: Pirkko Högkulla

Luoto

Vaunupaikat Strandcamping -leirintäalueella vähenevät noin puolella tulevaisuudessa. Tilalle Storströmmenin asemakaavassa on suunnitteilla 9 paritaloa, yhteensä 18 asuntoa. Kaavamuutos on saanut lainvoiman.

– Vuokrasopimus kunnan kanssa umpeutuu vuonna 2022. Todennäköisesti voimme toimia normaalisti vielä kesän 2021, sanoo yrittäjäAnders Högberg.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toiveissa on aikanaan tehdä uusi vuokrasopimus.

"Ymmärrän, että veden äärelle sijoittuvat neliöt ovat houkuttelevaa rakennus- ja asuinaluetta". Anders Högberg Yrittäjä

– Ajat muuttuvat. Ei voi olettaa asioiden aina pysyvän ennallaan. Ymmärrän, että veden äärelle sijoittuvat neliöt ovat houkuttelevaa rakennus- ja asuinaluetta.

– Vähän toki harmittaa kun olemme tehneet alueelle sijoituksia, mutta vuokraamisessa on otettava sellainenkin riski, Anders Högberg pohdiskelee.

Tällä hetkellä on 80 vaunupaikkaa ja 10 mökkiä noin kolmen hehtaarin alueella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Toimintaa voidaan jatkaa, vaikka leirintäalue supistuisikin puoleen nykyisestä.

– Kyse ei sittenkään olisi mistään pienestä paikasta kun paikkoja jäisi nelisenkymmentä, Högberg huomauttaa.

Kausipaikkalaisia leirintäalueella on parikymmentä.

– Jotkut ovat olleet kesäasukkaina alusta asti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Huoltorakennus alueelle tehtiin viitisentoista vuotta sitten. Mökit ovat 1970-luvulta. Vanhoja mökkejä on kymmenen ja niiden tilalle rakennetaan mahdollisesti uudet kun kaavakin sen sallii.

– Vastaanottoa hoidettaisiin jatkossakin Strandikselta, Anders Högberg kaavailee.

Strandista pyörittävä Högbergin perheyritys osti Strandcampingin vuonna 1985. Aluetta on rakennettu ja toimintaa laajennettu vuosien varrella.

Yrityksellä on monta rautaa tulessa Storströmin sillankupeessa Eteläisen Luodontien varrella; leirintäalueen lisäksi pidetään ravintolaa, kahvilaa, myymälää, kalasavustamoa, konferenssitiloja, kelluvaa saunaa ja rantasaunaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä