Paikallisuutiset

Stadionin työmaa käyntiin juhannuksen jälkeen: Länsikentän korvaavia peliareenoita löytyy kyllä

Länsikenttä ja sen tekonurmi vetelevät nyt viimeisiään. Perjantaina meneillään oli lasten liikuntaleiri. Pietarsaaren likunta- ja hyvinvointipalvelupäällikkö Fredric Portin katsoo, että jalkapallolle löytyy korvaavia kenttiä uuden stadionin rakentamisen ajaksi. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaren jalkapallostadionin rakentaminen käynnistyy heti juhannuksen jälkeen. Hankkeen toteuttava Jeppis Stadion Oy on saanut kaikki tarvittavat palaset loksahtamaan paikoilleen.

Viimeisimpänä ja yhtenä tärkeimmistä osasista kaupunginvaltuusto nuiji pitkäaikaisen vuokrasopimuksen lukkoon, joten esteitä työn käynnistämiselle ei ole.

– Ensi viikolla (juhannusviikolla) meillä on liuta palavereita, joissa kaikki tulee selväksi. Meillä on alustava rakennuspalaveri kaupungin kanssa, hallituksen kokous ja lainan allekirjoitustilaisuus. Kun kaikki tämä on tehty, olemme valmiita iskemään kuokan maahan, Jeppis Stadionin hallituksen puheenjohtaja Björn Anderssén sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Juhannuspyhät ehtivät väliin, mutta seuraavalla viikolla alkaa tapahtua, Anderssén varmistaa.

Vilkkaassa käytössä oleva Länsikenttä jää samalla historiaan, sillä Project Liv Arena rakennetaan sen sijoille. Pietarsaaren liikunta- ja hyvinvointipalvelupäällikkö Fredric Portin arvioi kuitenkin, että korvaavat harjoitus- ja peliareenat löytyvät melko vaivatta.

– Ajankohta on siinä mielessä sopiva, että tilanne on nurmikentillä hyvä. Jarolla ja Unitedilla ovat omansa. Kaupungilla on tarjota Itälän ja Ristikarin kenttiä, Portin kertoo.

Hän sanoo myös, että Keskuskentän nurmelle on avattu enemmän pelimahdollisuuksia vanhemmille juniorijoukkueille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupungin liikuntatoimen ohella myös seurat ovat varautuneet siihen, että Länsikenttä muuttuu rakennustyömaaksi kesken kesän.

– Länsikentälle on tehty nyt huomattavasti vähemmän varauksia kuin normaalisti keskellä kesää.

Toimitalon ja Lagmanin koulun välissä oleva sorakenttä saattaa saada tekonurmipäällysteen. Pinta tulisi käytöstä poistuvalta Länsikentältä. Kuva: Pentti Höri

Uusi stadion rakennetaan jo ennestään tiiviiksi pakkautuneelle urheilu- ja liikunta-alueelle. Tämä ei Portinin mukaan kuitenkaan juuri vaikuta Keskuskentän, uimahallin tai Tellushallin käyttöön.

– Uimahalli menee juhannukselta kiinni elokuuhun saakka, mutta se tapahtuisi muutenkin. Liikenne tietenkin alueella lisääntyy rakennustöiden myötä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ainoa toiminnallinen muutos lienee tulossa alueella olevaan frisbeegolfrataan. Joidenkin korien paikkaa joudutaan todennäköisesti siirtämään työmaan ajaksi.

Länsikentän tekonurmi on 12 vuotta vanha. Silti sillä on vielä käyttöarvoa. Kaupungilla on mietitty, mihin sen tai osia siitä voisi sijoittaa uusiokäyttöön.

– Tämäkin asia on työn alla. Ajatus on, että laittaisimme osan tekonurmesta Lagmanin koulun viereiselle sorakentälle. Olemme pohtineet Jaron ja Unitedin junioreiden kanssa, josko nurmi pystyttäisiin mahdollisimman kustannustehokkaasti siirtämään sinne. Näin se tulisi edes jonkinlaiseen hyötykäyttöön, Fredric Portin mietiskelee.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä