Paikallisuutiset

Spektaakkelipäivä pukeutuu kullanhohtoiseen asuun

Spektaakkelipäivän tunnelmia virittelemässä ovat mm. Maria Hudd (Suomenkielinen työväenopisto, takana vas.), kulttuurituottaja Annika Strömberg, kirjastopedagogi Anna Andersson, Carina Wikman (liikuntatoimisto), kuvataiteen johtava opettaja Malin Simons Wava-opistosta. Edessä keskellä erityisliikunnanohjaaja Marja Eriksson sekä Pietarsaaren museosta valokuva-amanuenssi Johanna Enroth (vas.) ja museoamanuenssi Jeanette Edfelt. Kuva: Pirkko Högkulla

Perinteinen lastentapahtuma valtaa Campus Allegron avoimet tilat lauantaina.

Spektaakkelipäivä on lapsille ja koko perheelle suunnattu vuosittainen tapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna lauantaina 25. marraskuuta kampuksella. Ohjelmarikasta tapahtumaa vietetään Pietarsaaressa jo yhdeksännen kerran Lapsen oikeuksien päivän kunniaksi. Spektaakkeli on perinteisesti houkutellut paikalle päivän mittaan satoja kävijöitä kaikista ikäryhmistä.

Järjestäjinä ovat tänä vuonna musiikin, kuvataiteiden, tanssin ja teatterin opinahjo Wava-opisto, Pietarsaaren kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut sekä musiikkifestivaali Rusk.

– Ohjelma on kaksikielinen, tai jopa monikielinen, kuvaa kulttuurituottaja Annika Strömberg.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toimintatäytteinen Spektaakkelipäivä alkaa aamukymmeneltä. Osallistuminen on maksutonta ja aikaa tapahtumalle on varattu neljä tuntia.

Luvassa on monenlaista tekemistä ja viihdettä. Yleisölle tarjotaan pientä ekstraa kullanhohtoa -juhlateemalla, joka kulkee käsi kädessä parhaillaan vietettävän Rusk-festivaalin kuninkaallisen juhlan teeman kanssa.

– Järjestäjät ovat pukeutuneet kultaan ja kimallukseen. Samoin voi myös yleisö halutessaan tehdä, vinkkaa kuvataidelinja Balatakon johtava opettaja Malin Simons Wava-opistosta.

Pienellä lavalla kampuksen aulassa nähdään muun muassa Wava-opiston tanssi- ja musiikkiesityksiä sekä muotinäytös taiteellisella otteella toteutetuista kuninkaallisista vaatteista. Luomuksia esittelevät teatteritaiteen oppilaat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Esillä on Balatakon oppilaiden taidenäyttely. Kuvataidelinja järjestää aulassa lisäksi avoimia taidepajoja. Suomenkielinen työväenopisto eli Työvis ja Pietarsaaren museo järjestävät askartelua omilla toimipisteillään. Työvis kutsuu tähtien tekemiseen erilaisista materiaaleista ja museon pisteellä voi valmistaa venetsialaislyhdyn oranssista paperista.

Kävijä voi niin ikään tutustua Wava-opiston sanataideprojektiin. Kirjaston väkeä on lukemassa satuja suomeksi ja ruotsiksi.

Liikunta- ja nuorisotoimisto kokoaa paikalle aktiviteettiradan. Radan suorittaneille on luvassa pieni palkinto.

Spektaakkelipäivän lopuksi yleisölle tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus hetken aikaa seurata Schaumansalin estradilla Rusk-festivaalin orkesteria valmistautumassa illan oopperagaalaan, joka huipentaa 10-vuotisjuhlavuottaan viettävän festivaalitapahtuman.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ovet Schaumansaliin ovat avoinna kello 13:50-14:10. Tuolloin kuullaan Salomo-oratorion Saban kuningattaren saapuminen, sekä Taikahuilun Yön kuningattaren aaria, jotka laulaa Anu Komsi. Kapellimestarina toimii Rusk-festivaalin taiteellinen johtaja Anna-Maria Helsing.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä