Paikallisuutiset

Soiten ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla koronavirustartunnat olivat keskiviikkona ennallaan – Soitessa koronapotilaita ei ole osastohoidossa

THL:n vasta-ainetutkimus kertoo, että epidemia-alueilla tartunnan saaneiden määrä voi kuitenkin todellisuudessa olla moninkymmenkertainen.

Uusia koronavirustartuntoja ei THL:n tietojen mukaan ole ilmennyt Keski-Pohjanmaalla keskiviikkoon mennessä.
Uusia koronavirustartuntoja ei THL:n tietojen mukaan ole ilmennyt Keski-Pohjanmaalla keskiviikkoon mennessä. Kuva: Clas-Olav Slotte

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) keskiviikkona julkaistujen tuoreimpien koronavirustartuntatietojen mukaan epidemian tilanne on pysynyt ennallaan Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla.

Viimeisimpien tietojen mukaan Soiten alueella on koko koronaepidemian aikana todettu 15 koronatartuntaa. Tällä hetkellä yhtään koronapotilasta ei ole Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa osastohoidossa.

Soiten kaikki tartuntaketjut on saatu selvitettyä ja mahdolliset altistuneet on jäljitetty.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös Pohjois-Pohjanmaalla tilanne on pysynyt ennallaan. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on kerrottu olevan yhteensä 106 laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa. Myöskään Pohjois-Pohjanmaalla ei ole pääsiäisen jälkeen raportoitu uusista koronavirustartunnoista.

Oulussa kaikista Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin varmistetuista tartunnoista on 79. Oulun yliopistosairaala OYS:ssa oli keskiviikkona aamulla yhteensä 8 koronapotilasta. Heistä neljä oli tehohoidossa ja neljä osastohoidossa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksenTHL:n koronakartan mukaan koko maassa on nyt todettu 3 237 tartuntaa, kun vielä tiistaina tartuntojen määrä oli 3 161. Sairaalahoidossa on koronaviruksen takia THL:n mukaan 226 ihmistä ja heistä tehohoidossa on 75.

Suomessa varmistetuista tartunnoista 1 149 on Helsingissä, 316 Espoossa ja 234 Vantaalla. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella Tampereella tapauksia on 97, Jyväskylässä 82 ja Turussa 79.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokkolassa tartuntoja on tällä hetkellä viisi ja Vetelissä viisi. Myös Vaasan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Pietarsaaressa on viisi varmennettua koronavirustartuntaa. Oulun eteläisen alueen kuntia kartalta ei vielä löydy. Yksittäisten kuntien tietoja ei kerrota, jos koronatapausten määrä jää alle viiden.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on keskiviikkoon mennessä kuollut 72 suomalaista.

Varmistettujen koronatapausten määrä ei kerro sairastumisluvuista koko totuutta. Koronavirustartunnan saaneita voi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella olla monikymmenkertainen määrä varmistettuihin tapauksiin verrattuna, kertoo keskiviikkona julkaistu THL:n vasta-ainetutkimus.

Vasta-ainetutkimuksen aineisto koostuu 442 verinäytteestä, jotka oli annettu jonkin muun syyn kuin koronatartuntaepäilyn takia. Maaliskuun puolivälistä eteenpäin kolmen viikon aikana kerätyistä näytteistä yhteensä viidestä löytyi vasta-aineita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vasta-aineiden muodostuminen kestää keskimäärin kaksi viikkoa, joten tulokset heijastavat tartuntojen esiintymistä kaksi viikkoa ennen näytteiden ottamista. THL painottaa, että tutkittujen näytteiden ja löydösten pienestä määrästä johtuen tuloksia on tulkittava vielä varoen.

– Selvityksessä käytetty aineisto ei edusta väestöä yhtä hyvin kuin väestöstä tehtävä satunnaisotos, joten tässä vaiheessa tulos on hyvin alustava, THL:n erikoistutkijaMerit Melin sanoo.

Aiheesta eilen ja toissapäivänä:

Koronatartuntojen määrä ei ole kasvanut eilisestä Soiten alueella tai Pohjois-Pohjanmaalla – "Näyttäisi siltä, että epidemia on nyt tasoittumassa"

Pääsiäisen saldo: Soiten alueella todettiin kolme koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla 12 – tartuntojen määrä on noussut maltillisesti ja koko maassa sairaalahoitoa tarvitsevien määrä on laskenut

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä