Paikallisuutiset

Soiten alueella todettiin maanantaina kaksi uutta koronavirustartuntaa

Keski-Pohjanmaa on nyt kiihtymisvaiheessa.
Keski-Pohjanmaa on nyt kiihtymisvaiheessa. Kuva: Clas-Olav Slotte

Soiten alueella on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa, kertoi Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite. Tartunnat liittyvät Vaasan tartuntaketjuun. Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin.

Keski-Pohjanmaan keskussairaalan osastolla on hoidossa yksi koronapotilas.

Soiten alueella päivitetyn tilannekuvan löydättäältä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhteensä koko pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 75 koronavirustartuntaa. Soiten mukaan koronaviruksen leviämisvaihe Keski-Pohjanmaalla on edelleen perustasolla. Samalla kuntayhtymästä muistutetaan, että alueella on kasvomaskisuositus ja edelleen etätyön hyödyntämistä suositellaan, jos se on mahdollista.

Soitesta kehotetaan pysymään kotona ja ottamaan yhteyttä Soiteen, jos sinulla on lieviäkään koronavirukseen viittaavia oireita.

Soita koronaneuvontanumeroon 06 828 7499 ja Soiten ammattilainen arvioi hoidontarpeesi. Tarvittaessa potilas kutsutaan vastaanotolle ja koronavirustestaukseen.

Soiten alueella koronavirustartuntojen lukumäärä on ollut viimeisen 14 vuorokauden aikana 24. Ilmaantuvuusluku viimeisen kahden viikon aikana sataatuhatta asukasta kohden on 38.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronavirustesteistä alle 1 prosentti on positiivisia tuloksia.

Tähän mennessä Soitessa tartuntaketjujen jäljitettävyys on lähes 100 prosenttia.

Alueella noudatetaan voimassa olevaa AVI:n suositusta kokoontumisrajojen suhteen ja yli 50 henkilön tilaisuuksia järjestetään vain turvavälit ja käsihygienia huomioiden.

Juttuun on korjattu kello 20.49 oikeat lukemat koronavirustartuntojen lukumääriin ja ilmaantuvuuslukemaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä