Kokkola-lehti

Soiten alueella seitsemän uutta koronatartuntaa, joiden alkuperää ei vielä tunneta – Koronalle on voinut altistua seitsemässä eri paikassa

Useiden rauhallisten viikkojen jälkeen Keski-Pohjanmaalla on jälleen tullut ilmi uusia koronatartuntoja.
Useiden rauhallisten viikkojen jälkeen Keski-Pohjanmaalla on jälleen tullut ilmi uusia koronatartuntoja. Kuva: Clas-Olav Slotte

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella on todettu perjantaina seitsemän uutta koronatartuntaa. Tartuntaketjun lähde on tällä hetkellä epäselvä, mutta sitä kartoitetaan parhaillaan.

Soiten ylilääkäriPirjo Dabnell vahvistaa Keskipohjanmaan tiedot siitä, että kesäravintola Mustakarin vappubrunssilla käyneitä henkilöitä on sairastunut koronavirustautiin.

Soite tiedottaa, että uusiin koronavirustartuntoihin liittyy altistustilanteet seuraavissa paikoissa:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

La 1.5. klo 14–18 Ravintola Mustakarin vappubrunssi. Brunssin kaikki altistuneet on tavoitettu osallistujalistojen avulla.

Su 2.5. klo 15–19 Word of Faith Church Finland jumalanpalvelus

Ti 4.5. klo 7–8 Uintikeskus Vesiveijari

Ke 5.5. klo 11–13 Keski-Pohjanmaan ammattiopisto (Närvilänkatu 8:n yksikkö) Jopsteri-tapahtuma

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ke 5.5. klo 19–20.30 Uintikeskus Vesiveijari

Ti 4.5. klo 16.30-18.00 Kuntokeskus Liikku

Ke 5.5. klo 15.00-16.00 Kokkolan keilahalli

Dabnellin mukaan karanteeniin on asetettu perjantaina puoleen päivään mennessä jo toista sataa henkilöä. Hän myös epäilee, että tartuntoja tästä ketjusta tulee vielä lisää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Se huolettaa meitä Soitessa, että onko suosituksia ja rajoituksia muistettu edelleen noudattaa. Etäisyydet, maskisuositus ja kokoontumisrajoitus pitäisi vielä pysyä. Suurimmassa osassa tapauksissa näin on ollutkin, sitä ei voi moittia.

Torstaina kerrottiin mahdollisesta altistustilanteesta Kuntokeskus Liikussa tiistaina 4. toukokuuta kello 6.30–7.30 välisenä aikana. Kuntosalilla samaan aikaan olleita pyydetään seuraamaan oireita ja hakeutumaan herkästi koronavirustestiin.

Vielä torstaina Soiten alueella oli tullut kahden viikon aikana ilmi vain kaksi uutta tartuntaa. Perjantaina uusien tartuntojen myötä kahden viikon ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohden on noussut 2,6:sta 11,6:een. Tämä on osoitus siitä, että koronatilanne voi heikentyä äkillisesti, jos alueellisia suosituksia ei noudatetan.

Soitesta muistutetaan asukkaille painokkaasti, että nyt on ryhtiliikkeen paikka.

Aiemmin tässä uutisessa kerrottiin Kiviniityn koulun Wilmassa tiedottamasta mahdollisesta korona-altistuksesta. Soitesta kuitenkin kerrotaan perjantaina iltapäivällä, että Kiviniityn koulussa ei ole tapahtunut korona-altistusta.

//täydennetty 7.5. 2021 klo 13.06 lisätty Pirjo Dabnellin kommentteja. Mustakarin kaikki altistuneet on tavoitettu, muutettu otsikkoa. Otsikkoa muutettu klo 13.17. Mustakarin kuva poistettu 13.20. Lisätty ilmaantuvuusluku 13.38. Tarkennettu klo 14.18: Soite kertoo, ettei Kiviniityssä ole tapahtunut korona-altistusta//

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä