Kokkola-lehti

Soiten alueella neljä uutta Ruotsista peräisin olevaa koronatartuntaa – "Herkästi tarttuvaa taudin muotoa on liikkeellä"

Soiten alueella on todettu uusia Ruotsista peräisin olevia koronatartuntoja.
Soiten alueella on todettu uusia Ruotsista peräisin olevia koronatartuntoja. Kuva: Markku Jokela

Soiten alueella on todettu sunnuntaina neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaikki neljä tartuntaa liittyvät Ruotsin Skellefteån akkutehdastyömaan tartuntoihin, jostatiedotettiin lauantaina.

Kyseessä on kuitenkin eri tartunnat, joistauutisoimme eilen.

– Nämä ovat lisätartuntoja, vahvistaa Soiten johtajaylilääkäriPirjo Dabnell.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Dabnellin mukaan liikkeellä on herkästi tarttuvaa taudin muotoa. Tuloksista tutkitaan, onko kyseessä muuntovirus.

– Käsittääkseni nämä tartunnan saaneet ovat olleet omaehtoisessa karanteenissa. Muista altistumisista ei ole raportoitu.

Ulkomailta tuleville tehdään Dabnellin mukaan nyt moninkertainen testaus: Ensin rajalla pikatesti, sitten varsinainen testaus ja vielä vahvistus.

Skellefteåsta Suomeen lauantain 23.1.2021 jälkeen palanneita Northvoltin akkutehdastyömaan työntekijöitä kehotetaan edelleen hakeutumaan koronavirustestiin, Soitesta muistutetaan. Testiin on syytä tässä poikkeustapauksessa mennä, vaikka olisi oireeton.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Testiin meno on tarpeen, vaikka tehtaalla tai länsirajalla olisi otettu jo negatiivinen koronanäyte. Näissä tapauksissa testien välin on oltava vähintään 72 tuntia.

Skellefteåssä on paheneva koronavirusepidemia ja Northvoltin tehtaalta on löytynyt britannialaista alkuperää olevaa muuntovirusta. Työntekijät ovat tehtaalla työskennellessään saattaneet altistua muuntovirukselle. Muuntoviruksen aiheuttama koronavirustauti ei ole aiempaa vaarallisempi, mutta se tartuttaa herkemmin.

Koronavirustestiin menoa ja testivastausta odottaessa työntekijöiden on oltava tarkasti omaehtoisessa karanteenissa välttäen kaikkia kontakteja toisiin ihmisiin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä