Paikallisuutiset

Soiten alueella kaksi uutta koronavirustartuntaa: Infektioylilääkäri vetoaa hakeutumaan testeihin ajoissa ja hyvin lievissäkin oireissa

Soite kehottaa hakeutumaan koronatesteihin ajoissa ja lievilläkin oireilla. Viime päivinä testausmäärät ovat vähentyneet mutta tartuntoja on todettu enemmän kuin viime viikolla.
Soite kehottaa hakeutumaan koronatesteihin ajoissa ja lievilläkin oireilla. Viime päivinä testausmäärät ovat vähentyneet mutta tartuntoja on todettu enemmän kuin viime viikolla. Kuva: Clas-Olav Slotte

Päivi Savela, Hanna Rautio

Soiten alueella on diagnosoitu kaksi uutta koronavirustartuntaa, jotka liittyvät aiempaan tartuntaketjuun. Tartunnan saaneet olivat jo ennestään karanteenissa, eli uusia altistuneita ei ole.

Kuluneen viikon aikana Soiten alueella on todettu edeltävää viikkoa enemmän koronavirustartuntoja. Viikolla 43 todettiin yhteensä 3 tartuntaa ja viikolla 44 nyt yhteensä 6 tartuntaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Samaan aikaan alueen asukkaat ovat hakeutuneet koronanäytteenottoon aiempaa harvemmin.

Soiten infektioylilääkäri Marko Rahkonen vetoaakin, että koronavirustestaukseen tultaisiin ajoissa ja hyvin lievissäkin oireissa.

– Kun tartunnat saadaan ajoissa kiinni, voidaan ehkäistä laajojen ketjujen syntyminen. Koronavirustilanne voi muuttua hyvin nopeasti, joten on tärkeää hakeutua ajoissa ja lievissäkin oireissa testaukseen, Rahkonen toteaa tiedotteessa.

Yhteensä koko pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 91 koronavirustartuntaa. Ajantasainen tilannekuva:https://korona.soite.fi/

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Testaukseen pääsee myös sähköisen Omaolo-palvelun kautta

Yhteydenoton Soiten infektiovastaanotolle voi tehdä täyttämällä Omaolo-palvelun koronaoirearvion (omaolo.fi). Mikäli oireesi sitä edellyttävät, yhteystietosi voidaan välittää Soiteen tai voit itse varata Omaolon kautta ajan drive in -testaukseen. Koronaneuvontapuhelin on avoinna arkisin klo 8-17 ja viikonloppuisin klo 8-16 numerossa 06 828 7499.

Soiten alueella on voimassa laajennettu kasvomaskisuositus. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä.

Ensisijaisen tärkeää on edelleen:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

- noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista

- noudattaa hyvää käsihygieniaa

- yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan

- välttää kasvojen koskettelua

- välttää liikkumista yleisillä paikoilla oireisena.

Vaasan sairaanhoitopiirissä todettiin perjantaina kolme uutta koronatartuntaa. Kaikkiaan tartuntoja on tähän mennessä todettu 931.

Kahden viikon ilmaantuvuusluku 100 000 henkilöä kohden on 86. Ilmaantuvuusluku on pienentynyt alkuviikosta selvästi, kun vielä tiistaina luku oli yli sadan, 111.

Keskipohjanmaan levikkialueelta Vaasan sairaanhoitopiiriin kuuluvat Luoto, Pedersöre, Pietarsaari ja Uusikaarlepyy.

Koko maassa todettiin perjantaina THL:n tietojen mukaan 344 uutta tartuntaa, mikä on päiväkohtainen tartuntojen määrän ennätys Suomessa. Varmistettuja tautitapauksia on nyt 15 910.

Aiheesta aiemmin:

Soiten alueella kolme uutta koronavirustartuntaa – Yhden ketjun selvitystyö on vielä kesken

//Uutista päivitetty klo 16.47 Vaasan sairaanhoitopiirin ja koko Suomen tiedoilla//

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä