Paikallisuutiset

Snellmanin liikevaihto jatkaa kasvuaan, vaikka vauhti hiipui edellisvuodesta

Epävakaa maailmantilanne ja kustannusten nousut ovat rasittaneet Snellmanin toimintaa. Kuva Snellmanin Pietarsaaren tehtaalta. Kuva: Sami Nurmi

Snellmanin liikevaihto jatkaa kasvuaan neljättä vuotta peräkkäin, selviää konsernin tilinpäätöstiedotteesta.

Vuonna 2023 liikevaihto oli 454 miljoonaa euroa, joka on vajaa 8 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna (421,3 miljoonaa vuonna 2022). Liikevaihdon kasvu johtuu volyymin kasvusta ja hintojen noususta.

Snellmanin liiketulos jäi jälkeen viime vuodesta ja oli nyt 9,4 miljoonaa (12,9 miljoonaa vuonna 2022). Tulosta rasittivat erityisesti voimakkaasti nousseet toimintakustannukset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viime vuoden epävakaa maailmantilanne ja sen aiheuttamat kustannusten nousut vaikuttivat myös Snellmanin tuottajien toimintaan. Konsernista kerrotaan, että kannattavuuskriisi on haastanut koko arvoketjua. Esimerkiksi lihanjalostuksessa inflaatio sekä kuluttajien ostokäyttäytymisen muutos näkyi naudanlihatuotteiden kulutuksen laskuna.

– Olemme tehneet mittavia investointeja, jotka ovat edellytyksenä yrityksen tehokkaan toiminnan turvaamiseksi. Meillä on osaava ja sitoutunut henkilöstö. Olen vakuuttunut, että yhteistyöllä voimme vahvistaa asemiamme markkinoilla entisestään, konsernijohtaja Markus Hellström kertoo tiedotteessa.

Snellman investoi viime vuonna 20 miljoonan euron edestä. Investointien määrä on lähes puolittunut vuodesta 2022, jolloin kokonaisinvestointien määrä oli 38,8 miljoonaa euroa.

Snellman-konsernissa aloitettiin muutosneuvottelut 19. helmikuuta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muutosneuvottelut koskevat lihanjalostuksessa koko toimihenkilöorganisaatiota sekä tuotannon hallinnollisia toimintoja. Valmisruokapuolella neuvottelut koskevat myyntiä ja myynnin avustavia toimintoja.

Helmikuussa Snellmanilta kerrottiin, että alustavan arvion mukaan muutosneuvottelut voivat johtaa enintään 40 henkilön työsuhteen päättymiseen. Suunnitellut työsuhteen olennaiset muutokset koskevat arviolta enintään 100 ihmistä. Snellman-konserni työllistää noin 2 000 henkilöä.

Snellman-konserni on lähtöisin Pietarsaaresta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä