Ihmiset 

Snellmanille on valmistumassa uusi ruokatehdas Kuusisaareen - Katso video

Snellman investoi isosti Pietarsaaressa - tehdasalueella rakennetaan uutta ruokakomponenttitehdasta ja laajennetaan lähettämöä.

Pietarsaari

Uusi pakkasvarasto ehdittiin Snellmanin Lihanjalostuksella hädin tuskin ottaa käyttöön 2021 kun jo lyötiin lapiota seuraaviin rakennustyömaihin Kuusisaaren teollisuusalueella Pietarsaaressa. Tontilla tehdään parhaillaan uutta ruokakomponenttitehdasta ja laajennetaan lähettämöä.

Lähettämön laajennus on valmistumassa kesäksi ja sen jälkeen syksyllä uuden ruokatehtaan ensimmäinen osa. Uuteen ruokakomponenttitehtaaseen muuttaa Kokkikartano Permon kaupunginosasta lokakuussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Snellmanin Lihanjalostuksen toimitusjohtaja Roland Snellman ja prosessinjohtaja Kristoffer Ellfolk kertovat videolla rakenteilla olevasta ruokatehtaasta:

"Kun yrityksessä on vahvaa kasvua ja huoltovarmuuden merkitys maailmantilanteessa korostuu, on oma elintarviketuotanto Suomessa ensiarvoisen tärkeää".

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Laajennusten jälkeen Snellmanilla on käytössään kaikkiaan noin 60 000 neliötä Kuusisaaressa. Ruokatehtaan osuus on 3 700 neliötä ja lähettämön noin 1000 neliötä laajennuksen jälkeen.

Vielä on suurennusvaraa vuodelle 2030 ulottuvalla strategiakartalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Roland Snellman

– Rakennushankkeiden jälkeen on usein sanottu, että riittää. Nyt voi ajatella niin, että kun yrityksessä on vahvaa kasvua ja huoltovarmuuden merkitys maailmantilanteessa korostuu, on oma elintarviketuotanto Suomessa ensiarvoisen tärkeää, toteaa Snellmanin Lihanjalostuksen toimitusjohtajaRoland Snellman.

Snellmanin Lihanjalostuksen tj Roland Snellman ja prosessinjohtaja Kristoffer Ellfolk. Rakenteilla oleva ruokatehdas (taustalla oikealla) edustaa yhtiölle merkittävää panostusta ruokakomponenttituotantoon ja valmiisiin annosratkaisuihin.
Snellmanin Lihanjalostuksen tj Roland Snellman ja prosessinjohtaja Kristoffer Ellfolk. Rakenteilla oleva ruokatehdas (taustalla oikealla) edustaa yhtiölle merkittävää panostusta ruokakomponenttituotantoon ja valmiisiin annosratkaisuihin. Kuva: Clas-Olav Slotte

Ruokatehdas edustaa yhtiölle merkittävää panostusta ruokakomponenttituotantoon ja valmiisiin annosratkaisuihin. Tehdas alkaa tuottaa valmisaterioita ja puolivalmisteita lihan lisäksi kasviksista ja kalasta sekä palvelee Snellmanin lihanjalostusta.

Yhtenä johtoajatuksena on tarjota kuluttajalle kätevä tapa valmistaa ateria helposti.

– Fokus on jalostusasteen merkittävässä nostossa ja sisäisen logistiikan sujuvoittamisessa, Roland Snellman kuvaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tässä vaiheessa voin kertoa sen, että investointiin sisältyy kokonaan uusi tuotantolinja ja tuotanto on korkeasti automatisoitu.

Lähettämön laajennus nostaa varastointikapasiteettia puolella.

– Lähettämön kokonaistila kasvaa noin neljänneksellä. Lisätilan ansiosta nousee sekä varastointi- että prosessikapasiteetti, kuvaa prosessinjohtajaKristoffer Ellfolk.

Ellfolk huomauttaa, että kun valmisruoka siirtyy saman katon alla suoraan varastoon ja keräilyjärjestelmän kautta asiakkaalle jää kuljetusralli Permolta historiaan. Kokkikartanolta ajetaan vuodessa Kuusisaareen näet noin 800 kuorma-autollista muun muassa valmisaterioita asiakkaille edelleen lähetettäväksi.

– Investointien ansiosta tehostetaan ja kehitetään samalla meidän sisälogistiikkaa laatikkoradoilla laatikoiden kuljetusta varten tuotannosta varastoon. Mikä tärkeintä; pystymme käsittelemään koko volyymin itse, Ellfolk toteaa.

Erona entiseen henkilöstömyymälään on modernimpien ja viisi kertaa suurempien tilojen lisäksi se, että kylmyyttä on enää vain kaapeissa ja tiskeillä kun vanhassa paikassa koko putiikki oli yhtä kylmähuonetta.
Erona entiseen henkilöstömyymälään on modernimpien ja viisi kertaa suurempien tilojen lisäksi se, että kylmyyttä on enää vain kaapeissa ja tiskeillä kun vanhassa paikassa koko putiikki oli yhtä kylmähuonetta. Kuva: Clas-Olav Slotte

Tehtaanmyymälässä on puolestaan toteutettu täydellinen kasvojenkohotus tehdasalueen ulkopuolelle muuton yhteydessä. Myymälässä voivat tehdä ostoksia vain Snellmanin työntekijät ja tuottajat.

Kaupungin isoin lihakauppa rakentui entiseen terminaalikiinteistöön ja valikoimaan kuuluvat kaikki konsernin tuotteet.

– Etuutta arvostetaan henkilöstön keskuudessa korkealle, minkä vuoksi toimintaa on kehitetty edelleen, Roland Snellman esittelee.

Erona entiseen on modernimpien ja viisi kertaa suurempien tilojen lisäksi se, että kylmyyttä on enää vain kaapeissa ja tiskeillä kun vanhassa paikassa koko putiikki oli yhtä kylmähuonetta.

Uudistuneeseen ilmeeseen kuuluu grillillä varustettu herkkunurkka, jossa lihamestari pyöräyttää snellmanilaisille valmista pöytäänpantavaa, kehittelee uutta, jakaa valmistusvinkkejä ja reseptejä.

Euroissa ajankohtaiset investoinnit ovat miljoonaluokkaa; ruokatehdas maksaa noin 11 miljoonaa ja lähettämö 3,5 miljoonaa. Koko konsernin liikevaihto oli 356 M€, josta lihanjalostuksen osuus on noin 75 %.

Viime vuonna suoraan tehtaan yhteyteen valmistunut ja varastotilan kertaheitolla nelinkertaistanut pakkasvarasto maksoi kuusi miljoonaa. Roland Snellman kuvailee kuinka pakkasvarastossa tullaan vielä käsittelemään historiallisen suuria volyymejä. Tuorelihaketjussa pakastamista pyritään välttämään, mutta pakkasprosessi on olennainen osa tulevan ja lähtevän tavaran hallinnointia ja tasoittamassa vaihteluja vaikkapa kausien ja kampanjoiden välillä.

Työntekijöitä Snellmanilla on Pietarsaaressa noin 750, koko konsernissa 1600. Suurimmat toimipaikat ovat Pietarsaari ja Kokkikartano Keravalla. Toiminta on jaettu lihanjalostus- ja valmisruokatoimialoihin; tytäryhtiöt tuottavat mm. valmisruokien ja pikaruokien lisäksi eläinten ravintoa, joka pystytään jalostamaan sivutuotteista.

Snellmanin omistus jakautuu 360 suvun jäsenen kesken. Toimeen on sataprosenttisessa perheyrityksessä tarttunut jo neljäs sukupolvi. Tällä hetkellä kaikkiaan reilut viitisenkymmentä Snellmania työskentelee yrityksessä eri tehtävissä, tuotantolinjoista pakkaamoon ja johtotehtäviin.

Toiminta alkoi Snellmanin Liha ja Makkara -nimellä vuonna 1951 Pietarsaaren Skatan kaupunginosassa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä