Talous

Snellman-konserni osti valmisruoka-alan yrityksen Endivon

Pietarsaarelainen Snellman osti samassa kaupungissa toimivan Endivo-yrityksen. Arkistokuva.
Pietarsaarelainen Snellman osti samassa kaupungissa toimivan Endivo-yrityksen. Arkistokuva. Kuva: Tapio Lehtinen

Elintarvikealalla toimiva Snellman-konserni on ostanut pietarsaarelaisen Endivo-yrityksen. Endivo on valmisruoka-alan yritys, joka tarjoaa ateriapalveluja, lounasruokailua ja pitopalvelua Pietarsaaressa ja sen lähialueilla. Lisäksi yritys valmistaa lounaita työpaikoille ja senioreille.

Endivo siirtyi Snellmanin omistukseen maaliskuun 1. päivä. Endivon liikevaihto on 3 miljoonaa euroa ja yrityksessä työskentelee noin 30 henkilöä.

Snellman-konsernissa viime vuoden tuloksen mukaan kasvu oli suurinta juuri valmisruoka-yksikössä, joka ylsi vuositasolla 8 prosentin liikevaihdon kasvuun. Yrityksen valmisruokatuotemerkkejä Suomessa ovat Kokkikartano ja Ulvilassa täytettyjä panineja valmistava Mr. Panini.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Snellmanin valmisruokatoimialan johtajaTommy Snellman näkee yhteisen tulevaisuuden Endivon kanssa luontevana jatkumona.

– Valmisruuan laatuvaatimukset hotelli-, ravintola- ja catering-puolella kasvavat, sillä kuluttajat ovat kiinnostuneita ruuan alkuperästä. He haluavat hyvälaatuista ja hyvänmakuista kotimaista ruokaa ja meidän tehtävämme on tarjota sitä heille, Snellman toteaa yhtiön tiedotteessa.

Endivolla on pitkät perinteet ruuan valmistuksesta. Yrityksen juuret ovat Pietarsaaressa Strengbergin tupakkatehtaan ruokalassa vuodesta 1902 lähtien.

Endivon toimitusjohtajaKrister Mård on ollut mukana yrityksen toiminnassa jo 30 vuotta, viimeiset 24 vuotta omistajana. Hänen mukaansa yhteinen tulevaisuus Snellmanin rinnalla antaa Endivolle hyvät eväät vastata tulevaisuuden haasteisiin ja alan kehitykseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Uskomme, että kehitys valmisruokasektorilla on nopeampaa ja varmempaa Snellmanin rinnalla ja me lähdemme turvallisin mielin kohti tulevaa, sanoo Krister Mård.

Snellmanin konsernijohtajaErkki Järvinen näkee yrityskaupan vauhdittavan konsernin kasvua ja tekevän siitä entistä mielenkiintoisemman yhteistyökumppanin. Endivo ei vielä toimi vähittäiskaupassa, mutta Järvinen näkee sen omaavan potentiaalia myös sillä markkinalla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä