Slow beauty, ihonhoidon uusin villitys

Slow beauty -trendi kestänee pitkään ihonhoidossa.
Slow beauty -trendi kestänee pitkään ihonhoidossa. Kuva:

MAINOS -

Ihonhoito on miljardiluokan bisnes. Kukapa ei haluaisi ihonsa näyttävän kiinteämmältä, heleämmältä ja ennen kaikkea nuoremmalta. Pieni purkki ihonhoitotuotetta saattaa maksaa satoja euroja ja joillakin ihmisillä saattaakin olla jopa tuhansien eurojen edestä ihonhoitoon tarkoitettuja kosmetiikkatuotteita kylpyhuoneen kaapissaan. Myös yhtiöiden välinen kilpailu kosmetiikka-alalla on rajua.Kauneus on tavoiteltua ja siihen pääsemiseen kehitetään koko ajan uusia keinoja. Lisäksi trendit vaihtelevat, esimerkiksi ruskettuminen aurinkoa ottamalla oli vuosikymmenet erittäin suosittua, mutta nykyisin sen suosio on vähentynyt, sillä aurinko vanhentaa ihoa. Samalla kysyntä erilaisiin keinorusketuksiin on lisääntynyt. Tämän hetken suurin trendi ihonhoidossa maailmalla on ehdottomasti niin sanottu slow beauty.

Mitä Slow beauty tarkoittaa?

Slow beautylla tarkoitetaan panostamista laatuun määrän sijaan. Tarkoitus on valita hyvin tarkasti käytettävät kosmetiikkatuotteet hinnasta niinkään välittämättä. Käytettäviä tuotteita on siis tarkoitus olla vähemmän, mutta niiden on oltava laadukkaampia ja tehokkaampia. Hinnan sijaan on tärkeää, että tuotteet on valmistettu kestävillä menetelmillä ja että raaka-aineet on hankittu ehdottoman eettisesti. Slow beauty -ideologiaan kuuluu myös se, että ihonhoitorutiineja ei tehdä hätäisesti vaan kaikessa rauhassa itseensä keskittyen. Samalla ei myöskään esimerkiksi someteta puhelimella tai tuijoteta televisiota.

Myös kosmetiikkayhtiöt ovat ymmärtäneet, että kyseessä on suurelta osin myös ideologia. Siksi nämä tuotteet on pakattu kierrätettäviin ja ekologisesti valmistettuihin pakkauksiin ja monet tuotteista ovat monikäyttöisiä. Kasvojen hoitoon tarkoitettu tuote voi siis korvata kolmekin tavallisesti kasvojen hoitoon tarvittavaa tuotetta. Suomeen slow beauty ei ole vielä rantautunut aivan täydellä teholla ja suoranaisia slow beauty -tuotteita on melkoisen vähän.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö niitä olisi, niitä vain ei ole alunperin valmistettu slow beauty -ideologiaa silmällä pitäen. On paljon tuotteita, jotka ovat monikäyttöisiä ja ekologisesti valmistettuja, mutta joita ei sellaisina ole aikoinaan markkinoitu, koska kohdeyleisölle ei valmistushetkellä asialla ole ollut niin suurta merkitystä. Internetin keskustelupalstoilla tällaisista tuotteista on paljon puhetta ja myös kauneudenhoitoon keskittyvissä lehdissä ja nettisivuilla näitä on paljon listattuna.

Slow beauty -ideologian tulevaisuus

Ihmiset ovat kaikilla osa-alueilla heränneet ekologisuuteen. Eläinkokeita käyttävät tuotteet eivät ole suosiossa ja sama pätee ympäristöä kuormittaviin tuotteisiin. Onkin helppo uskoa, että Slow beauty -trendi on tullut jäädäkseen. Kun kosmetiikkayhtiöt heräävät asiaan täydellä teholla, on selvää, että myös Suomeen rantautuu nimenomaan Slow beauty -tuotteiksi suunniteltuja tuotteita ja menetelmiä. Monitoimivoiteita esimerkiksi on aiemmin karsastettu jossain määrin, sillä on ajateltu, että moneen tarkoitukseen käytettävä voide ei toimi kunnolla yhdessäkään tarkoituksessa. Jatkossa tällaisen voiteen suosio kasvaa.

Kosmetiikkayhtiöiden kannalta on tietenkin hyvä asia, että ideologiaan nimenomaan kuuluu ainakin tällä hetkellä laadusta maksaminen, eli alennuksilla ei tarvitse yrittää kilpailla. On kuitenkin mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu siinä vaiheessa, mikäli joku yhtiö kuitenkin yrittää houkutella asiakkaita halvemmilla Slow beauty -tuotteilla.