Kulttuuri

Sinfoniettalla syyskonsertti lauantaina – kapellimestari Jukka Iisakkila johtaa

.

Jukka Iisakkila johtaa Pietarsaaren Sinfoniettaa lauantaina Schauman-salissa.
Jukka Iisakkila johtaa Pietarsaaren Sinfoniettaa lauantaina Schauman-salissa. Kuva: Tommi Kolunen

Pietarsaari

Perjantaina 1. marraskuuta Schauman-salissa järjestetään Pietarsaaren Sinfoniettan syyskonsertti.

Kapellimestari Jukka Iisakkila on tällä viikolla vieraillut orkesterissa ja he ovat yhdessä kolmen solistin kanssa valmistelleet monipuolisen konserttiohjelman.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ohjelmasta löytyy Jean Sibeliuksen, Einojuhani Rautavaaran, Erkki Salmenhaaran, Harri Wessmanin ja J.S. Bachin musiikkia ja illan solisteina kuullaan käyrätorvisti Fiia Känsälä, altto Mari Renvall ja tenori Robin Turunen.

Kapellimestari Jukka Iisakkila vierailee säännöllisesti Euroopan merkittävien uuden musiikin yhtyeiden ja sinfoniaorkesterien edessä sekä oopperataloissa.

Kotimaassa Iisakkila on johtanut mm. Helsingin kaupunginorkesteria, Tapiola Sinfoniettaa, Avanti! orkesteria, Turun Filharmonista orkesteria, Tampere Filharmoniaa, Oulu Sinfoniaa ja useita muita orkestereita.

Hän on myös johtanut useita merkittäviä skandinaavisia orkestereita Ruotsissa, mm. Ruotsin radion sinfoniaorkesteri, Göteborgin ja Malmön sinfoniaorkesterit, Tanskassa, mm. Tanskan radion sinfoniaorkesteri, Kööpenhaminan filharmonikot, Aarhusin ja Odensen sinfoniaorkesterit sekä Danish Chamber Orchestra ja Saksassa, Ranskassa, Hollannissa, Puolassa, Italiassa, Unkarissa, Kanadassa. Englannissa Iisakkila on johtanut mm. BBC:n Filharmonikot.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Konsertti kestää noin tunnin ja alkaa kello 19.00.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä