Paikallisuutiset

Satamaoperaattori repäisi laivausennätyksen: Euroports Pietarsaari lastasi yhteen alukseen 650 rekkakuormallista sahatavaraa

Maritime Victory on lastattu kantta myöten täyteen sahatavaraa, joka on tuotu Pietarsaaren satamaan eri puolilta Suomea. Lastauksen on määrä valmistua keskiviikkona ja alus voi suunnata kohti Pohjois-Afrikkaa.
Maritime Victory on lastattu kantta myöten täyteen sahatavaraa, joka on tuotu Pietarsaaren satamaan eri puolilta Suomea. Lastauksen on määrä valmistua keskiviikkona ja alus voi suunnata kohti Pohjois-Afrikkaa. Kuva: Euroports

Pietarsaari

Marraskuun 24. jää paikallisen satamaoperaattorin yrityshistoriaan päivänä ja virstanpylväänä, jolloin repäistiin kaikkien aikojen laivausennätys - ja johon tulevia laivauksia verrataan.

Euroports Pietarsaari Oy:n ahtaajat ovat näet viimeisen kahden viikon aikana laivanneet yhteen alukseen arviolta 38 500 kuutiota sahatavaraa, mikä tekee komeat 650 rekkakuormallista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eri puolilta Suomea Pietarsaaren satamaan kuljetettu sahatavara jatkaa matkaansa MV Maritime Victory -aluksella kohti Pohjois-Afrikkaa. Suuri lasti paisui jättisuureksi kun sahatavaraa voitiin laskea myös kannen päälle.

– Kyse on meidän Pietarsaaren suurimmasta sahantavaran laivauksesta koskaan, iloitseeTony Hanner, Euroports Pietarsaari Oy:n ahtauksen operatiivinen päällikkö.

– Ilman syvennettyä väylää näin suurien laivausten tekeminen ei täällä olisi ylipäätään edes mahdollista, hän huomauttaa.

Maritime Victory on yksi isoimman kokoluokan laivoista, jotka käyvät Pietarsaaren satamassa. Sillä on pituutta 170 metriä ja leveyttä 28 metriä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Euroports Pietarsaari laivaa nosturilla sahatavaran lisäksi selluloosaa ja kontteja maailmalle. Osa on ro-ro -liikennettä, jolloin lastaus ja purku tapahtuvat pyörien päällä laivan kyljessä, perässä tai keulassa olevan portin kautta (roll on/roll off).

Yrityksessä on 42 työntekijää, joista ahtaajia on 30.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä