Paikallisuutiset

Ruotsinkielinen tradenomikoulutus Pietarsaareen – kaupunki tukisi koulutusta osittain

Emilia Kallioinen (KP)

Pietarsaaren kaupunginhallitus päätti yksimielisesti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että Pietarsaaren kaupunki tukee ammattikorkeakoulu Novian järjestämän tradenomikoulutuksen aloittamista.

Koulutuksen tulisi olla ruotsinkielinen, ja se johtaisi ruotsinkieliseen tutkintoon. Se voitaisiin toteuttaa lähiopintoina Pietarsaaressa, ja osittain etäopiskeluna Vaasan suunnassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koulutukselle on tarvetta, sillä Pietarsaaren alueella on pulaa osaavasta työvoimasta. Pula toimii kasvun esteenä seudun yrityksille. Koulutuksen nähtäisiin palvelevan erityisesti Pietarsaarta ja Kokkolaa, mutta myös koko Pohjanmaata.

Pietarsaaren kaupunki rahoittaisi koulutusta 100 000 eurolla vuosittain ajalla 2019–2022. Rahoitus otetaan mukaan seuraavan vuoden talousarvioon.

Kaupunginjohtajalle annettiin lisäksi tehtävä laatia ammattikorkeakoulu Novian kanssa sopimus tradenomikoulutuksen rahoituksesta ja sen edellytyksistä, sekä selvittää Pietarsaaren seudun kuntien ja Kokkolan kiinnostusta osallistua koulutuksen rahoittamiseen.

Kaupunginvaltuusto käsittelee asiaa kokouksessaan 10. syyskuuta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä