Ruohotrimmeri, istutuslapio ja muut työkalut, joita tarvitset pienemmässäkin puutarhassa

Sormien multaan upottamiseen ei tarvita suurta puutarhaa. Toisaalta pienessäkin puutarhassa tarvitaan tiettyjä puutarhatyökaluja, jotka helpottaisivat viherpeukalon elämää.

Tällaisia työkaluja ovat esimerkiksi ruohotrimmeri, tietyt käsityökalut ja suojavarusteet.

Ruohotrimmeri eli nurmikko kuntoon

Voisi luulla, että ruohotrimmerillä ei ole mitään roolia pienessä puutarhassa, ja että se on tarpeeton. Kuitenkin niin kauan kuin puutarhassa kasvaa nurmikkoa, ei ole merkitystä kuinka pieni alue on, sillä nurmikko vaatii silti säännöllistä hoitoa. Puutarhatraktori on selvästi liian tehokas ratkaisu, eikä edes ruohonleikkuri kannata. Valitse ruohotrimmeri näiden kahden sijaan! Ruohotrimmeri on monipuolisempi ratkaisu pienempään puutarhaan, sillä toisin kuin ruohonleikkurilla, sillä onnistuu myös vesojen ja korkeampien ruohokasvien leikkaaminen.

Pienemmässä puutarhassa riittää hyvin akkukäyttöinen ruohotrimmeri. Parikymmentä minuuttia akkukestoa todennäköisesti riittää koko puutarhasi kiertämiseen, etenkin jos hoidat nurmikkoasi säännöllisesti. Akkukäyttöinen ruohotrimmeri on myös ympäristöystävällisempi ja hiljaisempi. Toisena vaihtoehtona on hankkia johdollinen tai bensiinikäyttöinen ruohotrimmeri. Jälkimmäiset ovat tehokkaampia, helpommin liikuteltavia ja niissä on enemmän ominaisuuksia. Kaikki vaihtoehdot ovat saatavilla Hobby Hallin verkkokaupasta, joten voit valita niistä juuri itsellesi sopivimman.

Välttämättömät käsityökalut

Pieni istutuslapio on korvaamaton kaikenlaisissa maanmuokkaustöissä. Paras ratkaisu on teräväkärkinen istutuslapio, jolla voit helposti istuttaa kasveja, kitkeä rikkaruohoja ja suorittaa muita tarpeellisia töitä kasvimaalla. Seuraavaksi vuorossa on möyhennin, joka tunnetaan myös nimellä kuokka. Se on yksi maailman vanhimmista maanviljelytyökaluista, jonka rakenne ei ole juurikaan muuttunut vuosituhansien aikana. Se on edelleen yksinkertainen työkalu, joka on suunniteltu maaperän möyhentämiseen ja rikkaruohojen poistamiseen. Muista hankkia myös hyvät puutarhasakset. Niillä voit leikata ylimääräisiä oksia tai vaikkapa kukkia maljakkoon laitettavaksi.

Hobby Hallissa myydään useita tarpeellisia työkaluja sarjoina. Jos et ole vielä hankkinut yksittäisiä työkaluja, puutarhatyökalusarja on hyvä ratkaisu hankkia kaikki tarvitsemasi kerralla. Älä epäröi satsata laadukkaampiin ratkaisuihin. Korkeampi hinta maksaa itsensä takaisin, kun käytät puutarhatyökaluja säännöllisesti. Puutarhatyökalut ovat myös erinomaisia lahjoja.

Oikeanlainen vaatetus on aina paikallaan

Puutarhatyössä on tärkeää myös asianmukainen vaatetus. Et tarvitse erikseen garderobia tätä varten, mutta et myöskään halua käyttää tavallisia vaatteita. Puutarhatöissä joutuu kuitenkin mullan, lannoitteiden ja muun sellaisen kanssa touhuamaan, joten tahrat ovat taattuja. Housujen ja paitojen lisäksi tarvitset myös muita asusteita, jotka tekevät puutarhatyöstä huomattavasti mukavampaa.

Tarvitset esimerkiksi hyvät käsineet, jotka suojaavat piikeiltä, naarmuilta ja lialta samalla säästäen käsien ihoa. Myös yksinkertaiset ja kestävät sandaalit tulevat tarpeeseen. Kannattaa valita kumiset sandaalit, sillä niiden puhdistaminen on helpompaa. Muista myös päähine, sillä usein puutarhatöitä tehdään aurinkoisella säällä. Auringolta suojautuminen on välttämätöntä, jotta välttyy huonovointisuudelta. Klassinen valinta on leveälierinen hattu, joka suojaa kasvoja, korvia ja niskaa.

On hyvin helppoa ostaa liikaa tavaroita. Tämä on kuitenkin monelta kannalta huonoa. Ensinnäkin kulutat liikaa rahaa, ja lisäksi kaikille ostamillesi tavaroille tarvitset lopulta säilytyspaikan. Kuitenkin aiemmin mainitut työkalut, kuten ruohotrimmeri ja istutuslapio, ovat varmasti tarpeellisia. Muista valita myös puutarhaan sopivat puutarhakalusteet.