Paikallisuutiset

Rooliopastusten elävöittäjälle Ulla Nyströmille Opasliiton tunnustus

Oppaiden paikallisyhdistys palkitsee Ulla Nyströmin hänen ansioistaan muun muassa rooli- ja draamaopastusten kehittäjänä. Kuva: Yksityinen

Pietarsaaren seudun oppaat palkitsevat Ulla Nyströmin Opasliiton kunniakirjalla.

Suomen Opasliiton 50-vuotisen juhlavuoden kunniakirjan saajaksi eri puolella Suomea ovat valikoituneet oppaat, jotka ovat aktiivisia, kantavat ylpeästi Guide-merkkiään, kannustavat ja tukevat muita oppaita sekä tekevät opastoimintaa tunnetuksi omalla alueellaan.

Pietarsaaren seudun oppaista juhlavuoden kunniakirja luovutetaan Ulla Nyströmille, joka on pitkään ollut opas ja yhdistyksen kantavia voimia. Hänen erityinen mielenkiintonsa kohteina ovat olleet kansallisrunoilija Johan Ludvig Runeberg ja hänen perheensä sekä rooli- ja draamaopastukset, joihin hän on innostanut kollegansakin, Pietarsaaren seudun oppaat perustelee tiedotteessaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

”Ulla on työstänyt lukuisia draamakäsikirjoituksia, mikä on edellyttänyt kunkin aikakauden erityispiirteisiin, kuten tapoihin, pukeutumiseen ja erinäisiin tyyliseikkoihin, perehtymistä. Rooliopastukset esim Pietarsaaren Raatihuoneella ja Rosenlundin Pappilassa ovat elävöittäneet kohteittensa historiaa yleisöä kiinnostavalla tavalla. Onnittelemme Ulla Nyströmiä ja kiitämme häntä aktiivisesta ja edelleen jatkuvasta opasurasta!”, yhdistys kertoo tiedotteessa.

Suomen matkailuoppaiden päivänä 6.5.2024 Pietarsaaren seudun oppaat ry. järjestää opastetun bussikierroksen Uudessakaarlepyyssä, johon sisältyy käynti Pyhän Birgitan vasta kunnostetussa kirkossa.

Kaikille avoin ja ilmainen bussikierros on mahdollinen yhteistyökumppanin Vaasan seudun Osuuspankin tuella. Lähtö on torilta klo 18 ja matkan on kesto noin 1,5 tuntia. opastuskieli on ruotsi.

Kesällä 2024 yhdistys järjestää yhteistyössä Visit Pietarsaaren kanssa jälleen yleisölle avoimia teemaopastuksia Pietarsaaren keskustassa, Skatassa, vanhalla hautausmaalla, Fäbodassa ja Malmin sairaala-alueella. Kierrokset ovat sekä suomeksi että ruotsiksi. Ohjelma julkaistaan toukokuussa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä