Paikallisuutiset

RKP perustaa paikallisyhdistyksen Tukholmaan: "Foorumi Ruotsissa asuville suomalaisille"

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kertoi, että RKP on juuri perustanut uuden yhdistyksen: Tukholman RKP:n.
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kertoi, että RKP on juuri perustanut uuden yhdistyksen: Tukholman RKP:n. Kuva: Markku Jokela

RKP:n perinteinen joulutapahtuma Tukholmassa järjestettiin keskiviikkoiltana. Tilaisuudessa RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeriAnna-Maja Henriksson kertoi, että RKP on juuri perustanut uuden yhdistyksen: Tukholman RKP:n.

– Tänään teemme historiaa perustamalla RKP:n paikallisyhdistyksen Tukholmaan. Monet suomalaiset ja suomenruotsalaiset muuttavat Ruotsiin ja erityisesti Tukholman seudulle. RKP:lle on tärkeää pitää yhteyttä ulkosuomalaisiin ja siksi olemme jo pitkään järjestäneet Tukholmassa tilaisuuksia, joissa tapaamme suomenruotsalaisissa merkeissä, Henriksson sanoo puolueen tiedotteessa.

– Monet ulkomailla asuvat suomalaiset ovat edelleen kiinnostuneita siitä mitä Suomessa tapahtuu, ja he haluavat myös osallistua suomalaiseen poliittiseen keskusteluun. RKP:lle on tärkeää, että voimme tarjota foorumin Ruotsissa asuville suomalaisille. Siksi olemme nyt perustaneet tämän uuden yhdistyksen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ruotsissa asuu nykyään yli 100 000 äänioikeutettua Suomen kansalaista. Heistä yli 20 000 on ruotsinkielisiä suomalaisia.

– Vaikka ulkomailla asuvien suomalaisten määrä on suhteellisen suuri, heidän mahdollisuutensa osallistua suomalaiseen poliittiseen keskusteluun ei ole yhtä suurta. Etäisyys koti-Suomeen on luonnollisesti vaikuttava tekijä. Haluamme nyt olla mukana tuomassa suomalaista politiikkaa hieman lähemmäksi heitä, tässä tapauksessa Tukholmaan, Henriksson toteaa.

Puolueen tavoitteena on tehdä äänissä mitattuna kaikkien aikojen paras eduskuntavaalitulos. Tähtäimessä on vähintään 5 prosentin kannatus sekä edustus kaikissa Manner-Suomen vaalipiireissä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä