Mielipiteet

Reijo Keski-Hynnilän (JHL) mielipidekirjoitus: Duunari, työnantajasi äänestää -äänestä sinäkin!

Kirjoittaja on ammattiliitto JHL:n alueryhmän puheenjohtaja.

Duunarin, palkkatyöläisen kannalta tärkeimmät vaalit käydään vajaan viikon kuluttua. Työntekijän kannalta ei ole ollenkaan yhdentekevää millainen hallituksen ja eduskunnan kokoonpano on seuraavat neljä vuotta.

Pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta on rakennettu julkisen sektorin hyvinvointipalveluiden ja sosiaaliturvan perustalle. Hyvinvointiyhteiskunnan kattavat julkiset palvelut turvaavat myös pienipalkkaisille työntekijöille ja heidän perheilleen mahdollisuuden saada hoitoa ja huolenpitoa, mahdollisuuksia harrastaa ja kouluttautua sekä turvaa työttömyyden tai muun pahan päivän varalle.

Ihmisten eriarvoistuminen ja luokkayhteiskunnan paluu huolettaa jo monia asiantuntijoita. Ymmärryksen puute näkyy myös suurituloisten väitteissä ansioturvan passivoivista vaikutuksista. Julkisen sektorin jatkuva mollaaminen, palveluiden yksityistämisen ihannointi ja suurituloisten verokevennykset kertovat karua kieltä siitä, miten vähän hyvinvointiyhteiskunnan jatkosta huolehtiminen kiinnostaa heitä, joiden ei tarvitse huolehtia siitä, miten leipä huomenna pöytään kannetaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ihmisten eriarvoistuminen ja luokkayhteiskunnan paluu huolettaa jo monia asiantuntijoita.

Oikeistopuolueet EK:n johdolla ovat tehneet selväksi, että mikäli heille mandaatti suodaan, uusien kikysopimuksen kaltaisien heikennyksien läpiajaminen on seuraavan hallituskauden tavoitteena. Moni meistä muistaa edelleen julkisen sektorin lomarahaleikkaukset, työajan pidennykset, työnantajan sosiaaliturvamaksujen siirrot työntekijöiden maksettavaksi, puhumattakaan iloisista nyrkkitervehdyksistä työehtoja heikentäneen kikysopimuksen synnyttyä.

Duunari, valitse siis äänesi arvoiseksi sellainen ehdokas, jonka tavoitteena on jokaisen suomalaisen työntekijän aseman parantaminen sekä hyvinvointi- ja sopimusyhteiskunnan puolustaminen.

Työnantajasi ei jätä äänestämättä, älä sinäkään jätä ääntäsi käyttämättä!

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä