Paikallisuutiset

Reijo Autio perää sairaanhoitopiirin integraatiota

Pietarsaarelaissyntyinen ylilääkäri Reijo Autio luennoi perjantaina Jaakon Päivien Profeetta omassa kaupungissa -tilaisuudessa.
Pietarsaarelaissyntyinen ylilääkäri Reijo Autio luennoi perjantaina Jaakon Päivien Profeetta omassa kaupungissa -tilaisuudessa. Kuva: Pentti Höri

Vaasan keskussairaalan johtajaylilääkäri Reijo Autio arvioi, että sairaanhoitopiirin integrointia tulisi suunnitella kokonaisvaltaisesti, ei pala kerrallaan, kuten Malmin ja keskussairaalan röntgenosastojen yhdistämisen tapauksessa. Sote-uudistus on kesken ja epävarmassa tilanteessa sairaanhoitopiirit voivat vain koettaa estää toimintojen rapautumista ja suunnitella toimintojen järkevää integrointia.

Sote -uudistuksen tavoitteet Reijo Autio hyväksyy, mutta julkisuudessa esitettyihin uudistusmalleihin liittyy monien mahdollisuuksien ohella paljon uhkakuvia ja epärealistisia säästötavoitteita. Sote ei tosin ole ainoa asia, joka hankaloittaa sairaaloiden arkea, myös esimerkiksi tiettyjen leikkausten keskittäminen yliopistosairaaloihin johtaa erilaisiin kerrannaisvaikutuksiin.

Reijo Autio puhui perjantaina Pedersören Rotaryklubin järjestämässä tilaisuudessa Pietarsaaressa. Rotarit ovat nimenneet hänet tämän vuoden Profeetaksi omassa kaupungissaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä