Paikallisuutiset

Ravintolan ruorista median palvelukseen: Martin Laikka on Pietarsaaren Sanomien uusi myyntipäällikkö

Martin Laikka vastaa tästä eteenpäin Pietarsaaren Sanomien ilmoitusmyynnistä. Inhimillisemmät työajat saivat hänet vaihtamaan ravintola-alan median monipuoliseen maailmaan.
Martin Laikka vastaa tästä eteenpäin Pietarsaaren Sanomien ilmoitusmyynnistä. Inhimillisemmät työajat saivat hänet vaihtamaan ravintola-alan median monipuoliseen maailmaan. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaren Sanomissa puhaltavat uudet tuulet. Lehden myyntipäällikön tehtävässä on puolisentoista viikkoa sitten aloittanutMartin Laikka, 35. Hän seuraa työssäJoachim Kålaa, joka on siirtynyt Hilla Groupissa eteenpäin ja vastaa nykyään Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan alueen myyntiryhmän päällikkyydestä.

Pietarsaaren alue on Martinille tuttu, ala sen sijaan on uusi.

– Olen viimeksi kuluneet 20 vuotta toiminut ravintola-alalla. Aloitin 15-vuotiaana tiskarina ja nyt olen työskennellyt 5–6 vuoden ajan ravintolapäällikkönä eri paikoissa ympäri Pietarsaarta ja Kokkolaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mediamaailmaan siirtymiseen löytyy parempi kuin hyvä selitys. Omakotitalossa lähellä Pietarsaaren keskustaa asuu hänen lisäkseen vaimo ja kaksi lasta, 6- ja 4-vuotiaat pojat.

– Saan säännölliset työajat ja pääsen viettämään enemmän aikaa lasten ja perheen kanssa sen sijaan, että olisin kaiket illat ja viikonloput töissä, Martin kertoo.

Uutta uraa on haastatteluhetkellä takana viikon verran. Ensimmäiset päivät ovat sujuneet perehdytyksessä ja omaan toimenkuvaan ja asiakaskuntaan tutustumisessa.

– Tuntuu tosi hyvältä. Hilla Group näyttää olevan todella kiva työpaikka ja työkaverit ovat mukavia. Täällä huomaa, että digimaailma ja muu edistyy koko ajan, ja että henkilökunnasta pidetään huolta. Samalla kehitetään uusia tapoja tavoittaa asiakkaita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän sanoo myös huomanneensa, että työkavereilla on säännönmukaisesti takanaan pitkä ura talon palveluksessa. – Se vaikuttaa hyvältä.

Onko sukellus mediamaailmaan tuottanut mitään yllätyksiä?

– Siitä olen oikeastaan yllättynyt, miten eri tavalla media alkoi kiinnostamaan aiempaan verrattuna, miten nopeasti rupesin katsomaan lehdistön tekemisiä ja julkaistuja mainoksia. Ennen tulin lukeneeksi lähinnä juttuja.

Asiakaspalvelu on alue, josta Martinilla on kokemusta jos mistä. Syntyperäisenä pietarsaarelaisena hän on ehtinyt tutustua lukemattomiin ihmisiin ja yrityksiin, viimeksi ravintola Paviksen ravintolapäällikkönä. PS:n palveluksessa asiakaskontakteja on jo ehtinyt kertyä paljon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Suurin osa on ollut tuttuja ennestään ravintolauralta. Äskenkin sain tehtyä diilin erään firman kanssa, jolle olen vuosia järjestänyt rapujuhlia, Martin naurahtaa.

Martin Laikka harrastaa paitsi perhe-elämää ja lasten kanssa touhuilua, myös kulttuuria niin teatterin kuin musiikinkin kuluttajana. Omissa käsissä soi kitara. Urheilusta tiiviissä seurannassa ovat jalkapallo ja jääkiekko. Ruoanlaitto kuuluu mielitekoihin jo ammattitaustastakin johtuen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä