Paikallisuutiset

Rautatie valmistuu Pännäisissä hyvää vauhtia – liikenne käyntiin vuodenvaihteen jälkeen

Uutta rataa syntyy reilun kilometrin verran. Tässä ovat käynnissä vaihteen asennustyöt.
Uutta rataa syntyy reilun kilometrin verran. Tässä ovat käynnissä vaihteen asennustyöt. Kuva: Tapio Lehtinen

Pentti Höri

Pännäisten kolmioraiteen rakentaminen on täydessä vauhdissa. Työmaalla ovat käynnistyneet radan päällysrakennetyöt sekä turvalaite- ja sähköistystyöt.

Nykyisten raiteiden lähellä tehtävät työt toteutetaan osittain junaliikennekatkoissa. Näitä töitä ovat muun muassa vaihteiden asentaminen nykyisille raiteille, sähkörataperustusten asentaminen sekä sähkörata- ja turvalaitetyöt vaihteiden läheisyydessä sekä turvalaitteiden käyttöönottoon liittyvät tarkastukset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Junaliikenteen katkot jatkuvat viikkojen 38, 40 ja 42 viikonloppuina, jolloin matkustajaliikenteen junat korvataan busseilla.

– Aivan aikataulussa on menty, eikä mitään mainittavia ongelmia ole esiintynyt, työmaan valvoja Anssi Viiru Liikennevirastosta kertoo.

Suunnittelu alkoi viime vuoden kesäkuussa. Marraskuussa rata on jo teknisesti siinä kunnossa, että kiskoja pitkin pääsee kulkemaan.

– Alunperin kaupallisen liikenteen arvioitiin käynnistyvän tammi-helmikuun vaihteessa, mutta tätä ei ole vielä kiveen hakattu. Käyttöönotto voi tapahtua nopeamminkin, projektipäällikkö Ari Loukkalahti Ramboll CM Oy:ltä kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viime lauantaina Pännäisissä tehtiin sähköradan muutostöitä pääradalla ja Pietarsaareen menevälle radalle asennettiin vaihde.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä