Paikallisuutiset

Raskaan liikenteen ajo- ja lepoaikarikkeet huolestuttavat poliisia

Poliisi tarkisti 24-tuntisen tehovalvontajakson aikana yli 1100 raskasta ajoneuvoa.
Poliisi tarkisti 24-tuntisen tehovalvontajakson aikana yli 1100 raskasta ajoneuvoa. Kuva: Arkistokuva Jouko Lassila

Poliisin 24 tunnin raskaan liikenteen tehovalvontajakson aikana koko maassa todettiin ajo- ja lepoaikarikkomuksia 147 sekä ajopiirturirikkomuksia 18 kappaletta. Epäkuntoisuuksien takia matka jouduttiin keskeyttämään kokonaan 25 tapauksessa ja seuraamuksia näistä rikkeistä kirjattiin 17 kappaletta. Lisäksi rangaistuksia jaettiin muun muassa puutteellisesta kuorman varmistamisesta.

Jokilaakson alueella Oulun poliisin liikenneryhmä teki 12 tarkastusta valtatie 28:lla. Poliisi havaitsi muun muassa, että useammassa ajoneuvossa oli käytössä ollut ajopiirturikiekko liian pitkään. Samalla kiekolla oli ajettu useampi päivä lainsäädännön vastaisesti. Seuraamuksina kokonaisuudessaan oli kaksi sakkoa, ja muiden pienempien rikkomusten osalta kuljettaja selvisi huomautuksella.

Koko maassa valvontaa kohdennettiin tavaraliikenteen osalta erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen ja ajoneuvojen kuntoon. Valvontajakson aikana tarkastettiin yhteensä 1 101 raskasta ajoneuvoa, joista 735 kotimaista sekä 365 ulkomaista. Kuljettajille määrättiin kaikkiaan 244 seuraamusta ja annettiin lisäksi 172 huomautusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tehostettua valvontaa tehtiin kaikkien poliisilaitosten alueilla tiistain aamukuudesta keskiviikon aamukuuteen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä