Paikallisuutiset

Purmon tuulivoimapuiston YVA-ohjelmassa on tarkasteltu kolmea vaihtoehtoa voimalinjalle, mutta myös uusia reittivaihtoehtoja selvitetään

ABO Wind Oy:llä on suunnitelmissa rakentaa Purmoon 40–50 tuulivoimalaa, jotka ovat teholtaan 6–10 megawattia.
ABO Wind Oy:llä on suunnitelmissa rakentaa Purmoon 40–50 tuulivoimalaa, jotka ovat teholtaan 6–10 megawattia. Kuva: Clas-Olav Slotte

Sähköverkkoyhtiö Herrfors Nät-Verkko ja tuulivoimakehittäjä ABO Wind selvittävät voimajohdon reittivaihtoehtoja Purmon tuulivoimahankkeen liittämiseksi kantaverkkoon. Tarkoituksena on pohtia vaihtoehtoja Herrforsin nykyisten voimajohtoreittien hyödyntämiseksi.

– Tavoitteena on käyttää sähkönsiirtoreittiä, jonka rakentaminen aiheuttaa mahdollisimman vähän muutoksia ympäristöön. Tutkimme myös mahdollisuuksia käyttää yhteispylväitä siellä, missä se on mahdollista, sanoo Purmon hankkeen projektijohtajaMarkus Ehrström.

Purmon tuulivoimapuisto liitetään Fingridin sähköasemalle, jonka sijoituspaikaksi on kaavailtu Sandåsia. YVA-ohjelmassa on tarkasteltu kolmea eri linjavaihtoehtoa, mutta myös uusia linjavaihtoehtoja selvitetään. Kuntalaisilla on YVA-prosessin aikana mahdollisuus esittää mielipiteitä suunnitelmista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuulipuiston osayleiskaavan materiaalin arvioidaan valmistuvan vuonna 2023. Herrfors on Pohjanmaalta lähtöisin oleva sähkön jakeluverkkoyhtiö, jolla on pitkä historia.

– Purmon tuulivoimapuiston toteutuminen on tärkeää, jotta myös Fingridin Sandåsin sähköasema voitaisiin rakentaa. Sähköasema auttaa vahvistamaan sähköverkkoa ja turvaamaan sähkönjakelun Pohjanmaan alueella, sanoo Herrfors Nät-Verkko toimitusjohtajaKristian Finell.

450 miljoonan euron hanke Purmolle: tuulivoimapuistoa varten on jo allekirjoitettu maanvuokrasopimuksia

Pedersören Purmolle kaavoitetaan tuulivoimaa – jopa 50 voimalaa suunnitteilla