Paikallisuutiset

Poliisi muistuttaa, että kokoontumiskiellon rikkomisesta voidaan tuomita sakkoihin: "Poliisi on saanut tietoa, että nuoriso olisi taas järjestämässä joukkotapaamisia useilla paikkakunnilla"

Poliisin mukaan uudet rikkomukset otetaan tutkittavaksi matalalla kynnyksellä.

Kokkolanseudun eläinsuojeluyhdistys aikoo tehdä tapahtuneesta rikosilmoituksen poliisille.
Kokkolanseudun eläinsuojeluyhdistys aikoo tehdä tapahtuneesta rikosilmoituksen poliisille. Kuva: Clas-Olav Slotte

Pohjanmaan poliisi kertoo saaneensa tietoa, että nuoriso olisi järjestämässä viikonloppuna kokoontumisia autoilla useilla paikkakunnilla. Poliisi muistuttaa, että kokoontumisten järjestäminen on edelleen kielletty ja tilaisuuden järjestäjää eli koolle kutsujaa voidaan epäillä rikoksesta.

Pietarsaaressa, Seinäjoella, Vaasassa, Kristiinankaupungissa ja Närpiössä on aikaisempina viikonloppuina ollut suurempia kokoontumisia. Nyt poliisi on saanut tiedon, että myös Kauhajoelle oltaisiin järjestämässä kokoontuminen viikonloppuna.

Pohjanmaan poliisilla on tällä hetkellä tutkittavana kokoontumisrikkomuksia edeltäviltä viikonlopuilta ja uusia rikkomuksia otetaan tutkittavaksi matalalla kynnyksellä. Poliisi muistuttaa, että kyse on kaikkien turvallisuudesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokoontumisrikkomuksesta voidaan tuomita sakkoihin. Mahdolliselle järjestäjälle eli kokoontumisen kokoonkutsujalle voi tulla myös vahingonkorvausvastuu ja pahimmillaan korvaussummat voivat nousta merkittäviksi.

Poliisi on ollut yhteydessä Pohjanmaalla eri pysäköintialueiden haltijoihin ja muutamalla paikoilla liikenne estetään viikonloppuna. Lisäksi poliisi valvoo viikonloppuna tehostetusti liikennettä, yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Poliisin mukaan kaikkeen häiritsevään ja turvallisuutta vaarantavaan toimintaan tullaan puuttumaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä