Paikallisuutiset

Pohjanmaan perheiden avuksi uusi verkkopalvelu

Myös Pohjanmaan hyvinvointialue on ottanut käyttöön Omaperhe-digipalvelun, josta voi hakea elämäntilanteen tarpeisiin tietoja oman paikkakunnan palveluista. Kuvakaappaus Pohjanmaan hyvinvointialueen sivulta. Kuva: Pentti Höri

Pohjanmaan hyvinvointialueella on otettu käyttöön Omaperhe.fi-verkkopalvelu, joka kokoaa perheille tarkoitetun tiedon, tuen ja palvelut yhteen osoitteeseen.

Omaperhe.fi on kansallinen verkkopalvelu, josta löytyy kattavasti sisältöjä muun muassa raskauteen ja synnytykseen, vauvavuoteen, lapsuuteen ja nuoruuteen sekä vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyen.

Omaperhe edistää perheiden hyvinvointia ja tekee sekä alueelliset että valtakunnalliset palvelut helpommin löydettäviksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Toivomme, että Omaperhe.fi auttaa perheitä sillä hetkellä, kun perheelle tulee eteen tarve löytää tietoa ja apua. Aiemmin tietoa on joutunut etsimään useasta paikasta, nyt palvelut löytyvät samasta osoitteesta, kertoo Anna Håkans, sähköisen perhekeskuksen projektipäällikkö hyvinvointialueen tiedotteessa.

– Sosiaali- ja terveyspalveluiden lisäksi tietoa löytyy kuntien, järjestöjen, seurakuntien sekä Kelan palveluista. Neuvolat tai muut palvelupisteet eivät katoa, vaan Omaperhe tulee lisäavuksi perheille. Palvelut täydentävät toisiaan, Håkans jatkaa.

Nykyään perheet hakevat paljon tietoa verkosta ja siksi on tärkeää, että verkosta löytyy luotettavaa ja ajantasaista tietoa. Omaperhe.fi-palvelua käyttävä voi hyvinvointialueen mukaan luottaa siihen, että palvelun sisältö on ajantasaista ja ammattilaisten tuottamaa.

– Alkusyksystä 2024 Pohjanmaan hyvinvointialueella otetaan käyttöön myös Omahelpperi-verkkopalvelu, josta löytyy luotettavaa tietoa ja tukea erityisesti nuorten asioihin. Omahelpperissä löytyy kattavasti sisältöjä muun muassa mielen ja kehon hyvinvoinnista, ihmissuhteista, opiskelusta, päihteistä ja kriiseistä, Håkans lisää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Omaperhe.fi on perhekeskustoiminnan sähköinen kanava. Sähköisen perhekeskuksen kehittämisen taustalla on valtakunnallinen lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma ja perhekeskustoimintamalli.

DigiFinland Oy koordinoi Sähköisen perhekeskuksen kehitystyötä. DigiFinland Oy on julkisen hallinnon digitalisaatiota edistävä erityistehtäväyhtiö. Yhtiön omistajia ovat vuoden 2023 alusta alkaen hyvinvointialueet, Helsingin kaupunki, HUS-yhtymä ja valtio.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä