Paikallisuutiset

Pohjanmaa jälleen koronaviruksen leviämisvaiheessa – aikuisten sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta suositellaan keskeyttämään välittömästi

Koronavirus leviää nyt huolestuttavasti Pohjanmaalla, minkä johdosta muun muassa aikuisia suositellaan vahvasti keskeyttämään kaikki ryhmäharrastustoiminta.
Koronavirus leviää nyt huolestuttavasti Pohjanmaalla, minkä johdosta muun muassa aikuisia suositellaan vahvasti keskeyttämään kaikki ryhmäharrastustoiminta. Kuva: Clas-Olav Slotte

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä on antanut Pohjanmaan alueelle uusia vahvoja suosituksia, jotka astuvat voimaan välittömästi tänään perjantaina 29.1.2021. Syynä on alueen nopeasti heikentynyt koronavirustilanne. Alueen todettiin jälleen siirtyneen viruksen leviämisvaiheeseen.

Kaikki aikuisten (yli 20-vuotiaat) sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta suositellaan vahvasti keskeyttämään välittömästi 29.1.2021 alkaen. Suositus on voimassa 28.2.2021 saakka.

Tämän lisäksi kaikessa toiminnassa tulee huolehtia, että pystytään varmistamaan vähintään 2 metrin suojaetäisyys. Vahva suositus esitetään myös yksityisille vapaa-ajan toimintaa järjestäville tahoille. Tilannetta arvioidaan uudelleen ennen ajanjakson päättymistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ryhmä vetoaa vahvasti alueen asukkaisiin, jotta ikäihmisiä ja sairaita, jotka ovat hoidossa, suojataan virustartunnalta.

Vierailtaessa tulee käyttää kasvomaskia, ei visiiriä, mistä poikkeuksena ovat vierailijat, joilla on terveydellisiä syitä käyttää visiiriä kasvomaskin sijasta. Omaisten tulee huolehtia kahden metrin suojaetäisyyden pitämisestä. Vahva suositus on voimassa 29.1.2021 alkaen.

Ilmaantuvuusluku alueella on nyt 71. Viimeisen vuorokauden aikana alueella on todettu 15 uutta koronatapausta. Myös edeltävinä vuorokausina todettujen tapausten määrä on ollut korkea.

Erityisen huolestunut ryhmä on alueella todetuista virusmuunnoksista, jotka ovat peräisin Isosta-Britanniasta. Niiden määrä on kasvanut viikon loppua kohden.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronakoordinaatioryhmä on esittänyt pyynnön alueen kunnanjohtajille, jotta jokaisessa alueen kunnassa ja kaupungissa varmistetaan, että yksityistilaisuuksia koskeva enintään 10 hengen kokoontumissuositus ja karanteenin noudattamisen merkitys on tavoittanut ja että se on myös ymmärretty kuntien ja kaupunkien uskonnollisissa yhteisöissä ja ulkomaalaistaustaisen väestön keskuudessa.

Ryhmä vetoaa kaikkiin Pohjanmaan alueella, että jokainen vähentää fyysisesti tapahtuvien sosiaalisten kontaktien määrää alueen huolestuttavasti heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi. Suositus on voimassa 28.2.2021 saakka. Tilannetta arvioidaan uudelleen ennen ajanjakson päättymistä.

Hoitohenkilökunnan ja muun sosiaali- ja terveyspalveluissa työskentelevän henkilökunnan tulee aina käyttää kasvomaskia tai kasvomaskia ja visiiriä yhdessä, mutta ei pelkästään visiiriä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä