Paikallisuutiset

Pitkäaikainen Pietarsaaren kuntapoliitikko Eero Luomala on kuollut

Eero Luomala oli viime vaalikaudella pisimpään Pietarsaaren valtuustossa yhtäjaksoisesti istunut valtuutettu. Kuvassa hän äänestää valtuuston suorittamassa henkilövaalissa.
Eero Luomala oli viime vaalikaudella pisimpään Pietarsaaren valtuustossa yhtäjaksoisesti istunut valtuutettu. Kuvassa hän äänestää valtuuston suorittamassa henkilövaalissa. Kuva: Tapio Lehtinen

Pietarsaaren kuntapolitiikassa pitkään vaikuttanut Eero Luomala on kuollut. Luomala menehtyi sairauskohtaukseen viime viikonloppuna. Hän oli 77-vuotias.

Eero Luomala edusti usean viimeksi kuluneen valtuustokauden aikana Pro Pietarsaari -ryhmää. Aiemmilla vuosikymmenillä hän toimi SKDL:n ja vasemmistoliiton valtuutettuna.

Hän oli puolueisiin sitoutumattoman Pro Pietarsaari -ryhmän perustajia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hän oli ryhmän kantavia voimia ja viime vaaleihin saakka ryhmän pitkäaikainen puheenjohtaja. Eeron sydäntä lähellä olivat tekniset asiat, ja hän kuului pitkän aikaa tekniseen lautakuntaan. Hän oli myös kaupungin kiinteistöyhtiö Ebban hallituksen jäsen, Pro Pietarsaaren nykyinen puheenjohtaja Erkki Salmu kertoo.

Viime kuntavaaleihin saakka Luomala oli pisimpään yhtäjaksoisesti Pietarsaaren kaupunginvaltuustossa istunut valtuutettu. Kuluvalla vaalikaudella Eero Luomala oli varavaltuutettuna.

Luomala tunnettiin värikkäänä puhujana, joka onnistui usein yhdistämään räväkän asiaviestin ja huumorin samoihin lauseisiin.

Hänet tunnettiin myös intohimoisena moottoripyöräilijänä sekä taitavana valokuvaajana, jonka sydäntä lähellä olivat linnut, eläimet ja muut luontokohteet.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä