Paikallisuutiset

Piparkakkuja lapsille, lauluja ja leikkejä: Parasta Lapsille -yhdistyksen perinteinen Pienten lasten joulujuhla jälleen ovella

Joulujuhlaa valmistelemassa Erja Isopahkala (oik.), Tarja Niemi ja Eija Lindell. Piparkakku-ukkoja riittää ainakin 150:lle.
Joulujuhlaa valmistelemassa Erja Isopahkala (oik.), Tarja Niemi ja Eija Lindell. Piparkakku-ukkoja riittää ainakin 150:lle. Kuva: Pentti Höri

Toimitalolla paistuu pipari poikineen, kun Parasta Lapsille ry:n Pietarsaaren osastolaiset valmistautuvat jälleen Pienten lasten joulujuhlaan. Perinteikkään tapahtuman järjestysnumeroa ei kukaan oikein tarkoin muista – vuosikymmeniä sitä on joka tapauksessa järjestetty.

Juhlat käynnistyvät TT-hallilla sunnuntaina 28. marraskuuta klo 15. Taiteilijavieraana on hurja merirosvo Kapteeni Kaskelotti, joka laulattaa ja leikittää lapsia. Lisäksi on tarjoilua, arvontaa ja luonnollisesti joulupukki, joka jakaa pikkuväelle paketit.

– Meille on ollut aina tärkeätä, että tämä lasten joulujuhla on ilmainen. Rahaa ei tarvita muuhun, kuin mahdolliseen arvontaan osallistumiseen,Eija Lindell kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän kuuluu yhdistyksen työrukkaseen eli toimikuntaan.

Muut paikalla olevat puuhahenkilöt ovat puheenjohtajaTarja Niemi sekä rahastonhoitajaErja Isopahkala.

Parasta Lapsille -yhdistyksen päätoiminta keskittyy edelleen kesäisiin lapsileireihin Lysarholmassa, Hilperissä.

– Katselin vähän tilastoja taaksepäin. Olemme leirittäneet yli 2 000 lasta Hilperissä ja työllistäneet 400 nuorta kesätöihin näiden vuosien aikana, Lindell sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren yhdistys perustettiin 1955, joten se vietti viime vuonna 65-vuotisjuhliaan. Toimintansa se rahoittaa erilaisilla lahjoituksilla yksityisiltä ja yrityksiltä sekä hankkii varoja muun muassa arpajaisilla.

Yhdistyksen toiminnassa ollaan mukana yleensä pitkään – esimerkiksi viime vuonna puheenjohtajan pestin ottanut Tarja Niemi on järjestyksessään vasta viides vetäjä.

– On kivaa, että meidän aktiivit ovat melko eri-ikäisiä, ja olemme saaneet nuorempiakin mukaan. Olemme monen vuoden aikana todenneet, kuinka hyviä ja pitkäaikaisia ystäviä tästä toiminnasta saa, tämä antaa niin paljon.

Salaisuus lienee perinteen siirtämisessä seuraaville sukupolville. Toimikunnan jäsenten omat lapset ovat aloittaneet kesäleireillä ja kasvaneet myöhemmin mukaan aktiivitoimijoiksi – kuten he itsekin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Mielellään otamme uusia kiinnostuneita mukaan.

Viime aikoina huonontunut koronatilanne voi vielä heittää keppejä rattaisiin joulujuhlankin osalta.

Tämän lehden painoon mennessä järjestäjien tiedossa ei vielä ollut, määrääkö aluehallintovirasto uusia kokoontumisrajoituksia tällä viikolla.

– Siinä tapauksessa olemme yhteydessä aviin, josko tilaisuuden voisi järjestää esimerkiksi koronapassin avulla, Tarja Niemi sanoo.

Mikäliosoittautuu, että joulujuhlaa ei voisi järjestää ollenkaan, on yhdistyksellä jo punottu varasuunnitelmaa.

– Järjestämme sitten tempauksen joulun alla torille tai kävelykadulle, jossa joulupukki jakaisi näitä pussukoita lapsille. Näitä tulee jotain 150 kappaletta, ja ne jäisivät käsiin muuten, Eija Lindell miettii.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä