Paikallisuutiset

Pimeät liikennevalot tuottivat vaaran koulumatkalle – syttymään ne saatiin tiistai-illaksi

Vilkas BI:n risteys menetti valo-ohjauksensa maanantaina samalla, kun läheiset työmaat aiheuttivat väylien sulkemisia. Kirkkorannan päiväkotilaiset pääsivät tiistaina turvallisesti yli.
Vilkas BI:n risteys menetti valo-ohjauksensa maanantaina samalla, kun läheiset työmaat aiheuttivat väylien sulkemisia. Kirkkorannan päiväkotilaiset pääsivät tiistaina turvallisesti yli. Kuva: Pentti Höri

Pentti Höri

Länsiväylän ja Pietarinpuistikon risteyksessä Pietarsaaressa olevat liikennevalot lakkasivat toimimasta maanantaina. Syy oli vielä tiistaina aamupäivällä epäselvä, mutta kaupungininsinööri Harri Kotimäki sanoi, että valot yritetään saada jälleen toimimaan mahdollisimman nopeasti.

– Luultavasti tämä liittyy lähellä oleviin työmaihin. Vaikka yksi ajorata on suljettu töiden vuoksi, sen ei pitäisi estää valojen käyttöä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lähistöllä on useita kouluja, ja sadat oppilaat ylittävät risteyksen aamuin illoin. Valot eivät vilkuttaneet edes keltaista, joten tilanne on tuottanut ilmeisen turvallisuusriskin.

Poikkeavat liikennejärjestelyt johtuvat viereisestä BI:n purku- ja tontin saneeraustyömaasta sekä juuri käynnistyneestä vastapäisen Bodgärdet-oppilasasuntolan purkutöistä.

Lopulta tiistaina iltapäivällä valoihin löytyi virtaa, ja täyteen toimintaan ne saatiin puoli kuuteen mennessä.

Pietarinpuistikon eteläpään kaupunkiin päin johtava osuus on suljettuna ainakin viikon verran BI-tontin työmaan takia. Vanha kaatopaikka on ulottunut kadun alle asti, ja kaikki saastunut maa kaivetaan kerralla pois.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jotkut autoilijat ovat yrittäneet kiertää työmaan ajamalla puistikon läntistä ajorataa vastavirtaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä