Urheilu

Pietarsaari voitti Finn-Bangla-krikettiturnauksen jo viidettä kertaa

Pietarsaari Sporting Club on toistuvasti osoittanut kykynsä Finn-Bangla-krikettiturnauksessa. Tänä vuonna turnaus järjestettiin Kuopiossa. Kuva: Kiron Momen

Pietarsaari Sporting Club voitti vuosittaisen Finn-Bangla-krikettiturnauksen, joka järjestettiin Kuopiossa 22. heinäkuuta. Turnauksen oli määrä jatkua seuraavana päivänä, mutta toisen päivän ottelut jouduttiin perumaan sateen vuoksi. Pietarsaari voitti turnauksen jo viidettä kertaa.

Finn-Bangla-krikettiturnaus on saanut alkunsa vuonna 2012, ja se järjestetään joka vuosi eri kaupungissa. Ruhit Paul Pietarsaari Sporting Clubista on päässyt todistamaan, kuinka Suomessa vielä suhteellisen tuntemattoman lajin suosio on vuosi vuodelta kasvanut.

– Ensimmäisenä vuonna turnaukseen osallistui vain neljä joukkuetta, mutta tänä vuonna mukana oli jo 22 joukkuetta, kertoo Paul.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Paul suoriutui lyöntivuoroissa kaikista turnauksen pelaajista parhaiten. Syöttövuoroissa hän taas jakoi ensimmäisen sijan toisen Pietarsaaren pelaajan, Nahid Imranin kanssa. Tämän johdosta Paul keräsi itselleen kaikista turnauksen yksittäisistä pelaajista eniten pisteitä ja oli näin turnauksen paras pelaaja.

Pietarsaari Sporting Club harjoittelee viikoittain. Tällä hetkellä joukkue treenaa ensi kuussa Kokkolassa järjestettävää turnausta varten.

Kriketti yleistyy Suomessa

Kriketti on hieman pesäpalloa muistuttava kahden joukkueen mailapeli, jossa palloa lyödään litteällä mailalla. Kriketissä pallo syötetään lyöjälle maan kautta, toisin kuin pesäpallossa.

Kriketti on jalkapallon jälkeen maailman toiseksi suosituin urheilulaji.

Laji on saanut alkunsa Englannissa 1700-luvulla, ja ensimmäinen rekisteröity peli pelattiin Suomessa 1953.

Suomen maajoukkue on osallistunut kansainvälisiin turnauksiin vuodesta 2000 asti.

Lähde: Suomen Krikettiliitto ry

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä