Paikallisuutiset

Pietarsaari-Pedersören rautatieaseman parkkia aiotaan laajentaa 60–70 autopaikalla

Aseman pysäköintialueet Pännäisissä ovat tuon tuosta täynnä. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaari-Pedersören rautatieaseman pysäköintialuetta Pännäisissä aiotaan laajentaa. Asemakaavamuutoksessa haetaan mahdollisuutta lisätä aseman autopaikkoja 60–70 kappaleella.

Pedersören kunta suunnittelee kaavoitusprosessin käynnistämistä. Mukaan kustannuksia jakamaan halutaan aseman vaikutuspiirissä olevat naapurikunnat.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 280 000 euroa. Niin sanotun Concordia-avaimen perusteella Pietarsaari maksaisi tästä reilut 107 000 euroa, Pedersöre lähes 63 000 euroa, Uusikaarlepyy lähes 42 000 euroa, Kruunupyy noin 36 000 euroa ja Luoto noin 32 000 euroa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren kaupunginjohtaja Anne Ekstrand ehdotti maanantaina kokoontuneelle kaupunginhallitukselle, että Pietarsaaren hyväksyisi sopimusehdotuksen. Kaupunginhallitus päätti kuitenkin yksimielisesti palauttaa asian Pedersören kunnalle uuteen valmisteluun.

Koronapandemian jälkeen rautatieaseman käyttö on vilkastunut huomattavasti, ja kaikki pysäköintialueet ovat usein täynnä. Autoja on jouduttu pysäköimään myös teiden varsille.

Mikäli kaikki kunnat hyväksyvät sopimuksen, Pedersöre käynnistää kaavoituksen. Samalla selvitetään sähköautojen latauspisteiden sijoittaminen ja mahdollinen maksullinen pysäköinti.

//Juttua päivitetty 28.11.2023 tiedolla, että Pietarsaaren kaupunginhallitus palautti asian.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä