Paikallisuutiset

Pietarsaari maksaa 320 000 euron vuosivuokraa Jeppis Stadionille, jos neuvoteltu vuokrasopimus menee läpi

Pietarsaaren päättäjät ottavat nyt kantaa Jeppis Stadionin vuokrasopimukseen, jonka mukaan kaupunki maksaa 320 000 euron vuosivuokraa stadionyhtiölle. Noin 3600 katsojaa vetävän areenan rakennusstartti odottaa ratkaisua. Kuva: Havainnekuva

Pietarsaaren kaupungin ja Oy Jeppis Stadion Ab:n välinen vuokrasopimus on neuvoteltu valmiiksi. Kaupunginhallitus saa asian käsiteltäväkseen ensi maanantaina.

Sopimuksen mukaan Pietarsaaren kaupunki maksaa stadionyhtiölle 320 000 euron suuruista vuosivuokraa, joka on sidottu kiinteistökustannusindeksiin. Lisäksi kaupunki sitoutuu vastaamaan lähes kaikista ylläpitokustannuksista. Sopimuksen kesto on 10 vuotta.

Kaupunginhallitukselle ehdotetaan, että tämä siirtäisi asian kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Sopimuksen kokonaiskustannuksen suuruus kaupungin talousarviossa ja sopimuksen kesto puoltavat sitä, että asiasta on syytä päättää kaupunginvaltuustossa, kirjoittaa valmistelun tehnyt hallintojohtaja Milla Kallioinen.

Jeppis Stadion on valmiina aloittamaan uuden jalkapallostadionin rakennustyöt. Rakennusluvasta tehdyt valitukset ovat viivästyttäneet hanketta parilla vuodella.

Project Liv Arenaksi nimetyn stadionin rakentamisen rahoitus kootaan valtion tukirahasta, Palloliiton avustuksesta sekä yksityisiltä sijoittajilta. Tarvittavan 4,9 miljoonan euron lainan Pietarsaaren kaupunki on jo aiemmin päättänyt taata.

Viime helmikuussa stadionyhtiöstä kerrottiin Pietarsaaren Sanomille, että rakentamisen kokonaisbudjetti on runsaat 8 miljoonaa euroa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupungin liikunta- ja vapaa-aikapuoli on arvioinut, että vuokratulot stadionin käytöstä jalkapallotoimintaan olisivat noin 70 000 euroa vuosittain. Lisäksi kaupunki saa vuokratuloja stadionin käytöstä konsertteihin ja muihin tapahtumiin.

Stadion tulee Länsikentän paikalle. Länsikentän omistava Kepok Oy on saanut kaupungilta vuokratuloja 35 000 euron verran vuodessa. Tämä kustannus jää kaupungilta pois, jos uusi stadion toteutuu.

Neuvotellun vuokrasopimuksen mukaan mahdolliset sponsoritulot menevät stadionyhtiölle.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä