Paikallisuutiset

Pietarsaari lomauttaa yli 200 työntekijää 1–3 viikoksi

Muun muassa kirjasto on suljettuna koronakriisin vuoksi, ja Pietarsaaren kaupungin lomautukset koskevat myös sen henkilökuntaa.
Muun muassa kirjasto on suljettuna koronakriisin vuoksi, ja Pietarsaaren kaupungin lomautukset koskevat myös sen henkilökuntaa. Kuva: Arkisto / Heimo Riihimäki

Pietarsaaren kaupunki lomauttaa 1–3 viikoksi yhteensä 213 palveluksessaan olevaa henkilöä.

Asiaa koskevat yt-neuvottelut päättyivät keskiviikkona.

– Työnantaja ei ole onnistunut tarjoamaan korvaavaa työtä tai uudelleensijoittamista sellaisessa laajuudessa, että lomautuksilta vältyttäisiin. Ei kukaan ole toivonut lomautuksia, mutta ne ovat nyt välttämättömiä, kertoo henkilöstöjohtajaEva-Maria Emet kaupungin tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lomautukset on suunniteltu toteutettavaksi henkilöstöryhmissä, joihin osa kunnallisen toiminnan sulkemisesta vaikuttaa suoraan tai joihin poikkeusolot ovat vaikuttaneet.

Lomautusten ajankohta ja kesto riippuvat siitä, miten laajoja seuraukset ovat olleet toiminnoille. Lomautuksen kesto voi siitä syystä vaihdella toimialojen välillä yhdestä viikosta kolmeen viikkoon.

Suurin osa lomautuksen kohteena olevasta henkilöstöstä työskentelee varhaiskasvatuksessa. Kouluissa ja sivistystoimialalla lomautus koskee pääosin assistentteja ja koulunkäyntiavustajia.

Lomautukset koskevat myös kirjastoa, museota, liikuntatoimistoa ja nuorisotoimistoa sekä osaa konsernihallinnosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lomautukset suunnitellaan aloitettaviksi aikaisintaan 15. toukokuuta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä