Paikallisuutiset

Pietarsaari hakee uutta lahjataidetta

Kulttuurisihteeri Marja-Leena Hyytinen ja Olavi Tialan grafiikkateos ”Iltalento” (2006) PS:n arkistokuvassa vuodelta 2020. Pietarsaaren kaupunki muistaa graafisella taideteoksella vuosittain noin 60-100 työntekijää, jotka ovat kaupungin palveluksessa 20, 30 tai 40 vuotta. Kuva: Pirkko Högkulla

Kaupungilla on vakiintuneena tapana muistaa graafisella teoksella kaupungin palveluksessa 20, 30 ja 40 vuotta olleita työntekijöitään.

Pietarsaaren kaupunki kaipaa uusia grafiikkateoksia, joilla voi muistaa tasavuosia palvelleita työntekijöitä. Ehdotuksia otetaan vastaan kulttuuritoimistossa elokuun loppuun saakka.

Kaupungilla on ollut kulttuurilautakunnan aloitteesta vakiintuneena tapana jo yli 25 vuoden ajan muistaa kaupungin palveluksessa 20, 30 ja 40 vuotta ollutta henkilöstöä lahjoittamalla graafinen taideteos. Teosten määrä vaihtelee vuosittain suuresti, ja on tällä hetkellä 25-50 kappaletta vuoden aikana.

Kilpailu on kohdennettu Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla asuville kuvataiteilijoille. Taideteoksen tulee olla tehtynä grafiikan tekniikalla ja siitä pitää voida painaa noin 25-50 kappaleen sarja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aihe on vapaavalintainen taiteilijalle. Myös teoksen koko ja mitta ovat taiteilijan päätettävissä. Työt arvioi Pietarsaaren kaupungin kulttuuritoimiston koolle kutsuma jury. Kulttuuritoimisto, yhteistyössä juryn kanssa, valitsee voittavan ehdotuksen, jonka henkilöstötoimisto lunastaa. Kilpailutyöt arvostellaan nimettöminä. Arvostelussa huomioidaan taideteoksen toteutus, sekä taiteellisen ja teknisen osaamisen taso.

Henkilöstötoimisto maksaa palkkion, joka on 110 €/grafiikkateos. Taiteilija huolehtii teoksen painatuksesta ja kehystämisestä sekä kuljetuksesta Pietarsaaren kaupungin henkilöstötoimistoon. Jos kehystämisen tekee yritys, voi laskun lähettää henkilöstötoimistoon. Henkilöstötoimisto maksaa taitelijalle kehyskustannusten jälkeisen erotuksen palkkiona.

Kehystettyjen teosten toimitus sovitaan syksyn aikana. Taitelija ei voi jälkikäteen käyttää taideteosta lisäpainatustarkoituksessa vaan Pietarsaaren kaupunki ostaa koko painosarjan ja painolaatta/laatat tuhotaan. Tekijänoikeus säilyy taiteilijalla.

Ehdotukset (1-3 kpl) graafisista taideteoksista tulee toimittaa Pietarsaaren kaupungin kulttuuritoimistoon 31.8.2023 mennessä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä