Paikallisuutiset

Lipeää valui Pietarsaaressa luontoon 20 000 litraa – Ei aiheuta välitöntä vaaraa

Kuva: Jukka Lehojärvi

Pietarsaaressa tapahtui viiden jälkeen illalla vaarallisen aineen onnettomuus teollisuusalueella. Pohjantiellä Ostp Finland Oy:n tilojen alueella oli päässyt vuotamaan lipeää. Päivystävän palomestarin mukaan lipeää oli päässyt vuotamaan tehtaasta ojaan alustavan arvion mukaan 20 kuution eli noin 20 000 litran verran.

Pelastuslaitos sai tehtävän Pohjantiellä sijaitsevalle teollisuusalueelle hieman iltapäiväviiden jälkeen. Tehtaan hälytysjärjestelmä oli havainnut kemikaalivuodon, ja hälytys meni automaattisesti pelastuslaitokselle.

– Lipeää oli päässyt vuotamaan tehtaasta ojaan ilmeisesti jonkun prosessin tuloksena, kertoo päivystävä palomestari Sakari Innanen STT:lle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lipeä on emäksinen aine, joka liukenee veteen. Ainoastaan kosketuksen kautta voi aiheutua palovammoja.

Seitsemän aikaan illalla paikalla oli kahdeksan pelastuslaitoksen yksikköä, ja vuoto oli palomestarin tiedon mukaan saatu tukittua. Aine on ojassa, jossa virtaa vesi.

Palomestari ei pysty vielä tässä vaiheessa kertomaan, onko vuoto tullut esimerkiksi putkesta tai säiliöstä. Teollisuusalueen välittömässä läheisyydessä ei ole asutusta, eikä vuodosta hänen mukaansa aiheudu vaaraa lähiympäristölle.

– Mahdolliset ympäristövaikutukset selviävät myöhemmin, mittaus on käynnissä, kertoo palomestari.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tehtaan työntekijät ovat palolaitoksen työntekijöiden apuna tilanteessa. Torjuntatyöt jatkuvat pitkälle iltaan asti.

//21.34 Päivitetty kauttaaltaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä