Paikallisuutiset

Pietarsaaressa sijaitsevaa Fäbodan vapaa-ajan aluetta parannetaan 135 000 eurolla: "Toivomme, että yhä useampi kaupunkilainen pääsee nauttimaan alueen ainutlaatuisesta luonnosta"

Fäbodan luontopolkuun panostetaan yli sadallatuhannella eurolla.
Fäbodan luontopolkuun panostetaan yli sadallatuhannella eurolla. Kuva: Heimo Riihimäki

Pietarsaaren kaupunki satsaa Fäbodan vapaa-ajan alueeseen. Palveluja parannetaan yli sadallatuhannella eurolla. ELY-keskus on myöntänyt 60 000 euron avustuksen, Pietarsaaren kaupungin osuus vaellusreittien parannushankkeesta on 75 000 euroa.

Kosteat, vaikeakulkuiset osuudet korjataan rakentamalla pitkospuita ja tekemällä muita parannuksia. Lisäksi Pikkuhiekan luo rakennetaan uusia grillipaikkoja ja lastenpolku. Myös kartat ja reitistö uusitaan.

– Olemme tehneet perusteellisen investoinnin koko alueella ja kartoittaneet reitistön vaikeakulkuiset osuudet. Vaikka tavoitteena on aloittaa työt mahdollisimman pikaisesti, kestävät ne todennäköisesti vuoden loppupuolelle saakka. Fäbodan vaellusreitit ovat parasta Pietarsaarta. Toivommekin, että toteutettavien toimenpiteiden avulla yhä useampi kaupunkilainen pääsee nauttimaan alueen ainutlaatuisesta luonnosta, kertovat teknisen palvelukeskuksen rakennuttajainsinööriFrank Bäcksholm ja maankäyttöinsinööriViljam Knif tiedotteessa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä