Paikallisuutiset

Pietarsaaressa rasisminvastainen mielenosoitus

Pietarsaaressa järjestettävä rasisminvastainen mielenosoitus on jatkoa viime viikkojen suuremmille mielenosoituksille. Kuva: Noora Limnell

Maanantaina 31. heinäkuuta Pietarsaaressa järjestetään rasisminvastainen mielenosoitus. Rasismi roskiin! -mielenosoitus alkaa kello 18 Pietarsaaren messukentältä, josta se kulkee Isokatua pitkin torille.

Mielenosoitus on rauhanomainen ja poliittisesti sitoutumaton.

Toinen mielenosoituksen järjestäjistä, Mikaela Westerling-Nylund kertoo, että hän ja Ulrika Hansson saivat inspiraation viime aikoina järjestetyistä suuremmista mielenosoituksista, jotka ovat ottaneet kantaa erityisesti hallituksen toimintaan. Heidän mielestään on tärkeää tehdä jotakin ja esittää kantansa myös pienissä kaupungeissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Mielenosoituksen tavoite on näyttää, että meidän mielestämme rasismi on aina väärin ja epäeettistä, Westerling-Nylund kertoo.

– Eleetkin merkitsevät jotakin, vaikka ne eivät johtaisikaan konkreettisiin toimiin.

Westerling-Nylund arvelee paikalle saapuvan noin 50–100 mielenosoittajaa. Hän toivoo, että tapahtumaan osallistuisi kaikenikäisiä ihmisiä lapsista vanhuksiin. Westerling-Nylund painottaa, että tapahtuman on tarkoitus olla hyvin rauhanomainen.

– Kielenkäyttö saa olla ironista ja hauskaa, mutta ei halveksivaa. Väkivallalle on nollatoleranssi, mutta sen nyt tulisi olla itsestäänselvää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mielenosoitus päättyy torille, missä järjestetään kulkueen päätteeksi pieni ohjelmatuokio. Tapahtuma päättyy kello 19.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä