Paikallisuutiset

Pietarsaaressa nuoret laittoivat juhlapaikan remonttiin – jatkot pidettiin käräjäoikeudessa

Pohjanmaan käräjäoikeuden Pietarsaaren yksikössä puitiin vahingontekoa, jossa nuoret olivat hajottaneet irtaimistoa juhlapaikalla kaksi vuotta sitten. Tuomio annetaan juhannuksen alla. Kuva: Tapio Lehtinen

Syyskuussa 2021 nuoret järjestivät juhlat Pietarsaaren Hiihtäjien hiihtomajalla, joka sijaitsee kaupungin laidalla metsän ympäröimänä

Juhlat saivat yllättävän käänteen, kun tilanne riistäytyi täysin hallinnasta ja hiihtomajan irtaimisto kärsi vaurioita.

Lopulta tapaus eteni oikeudenkäyntiin, jossa asianomistajana oli hiihtoseura. Majan vuokraamisesta vastannut nuori on syytettynä vahingonteosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tieto bileistä levisi illan mittaan sosiaalisessa mediassa, mikä houkutteli paikalle runsaasti kutsumattomia vieraita. Yön aikana paikalle saapuneiden nuorten tarkka määrä ei ole tiedossa.

Juhlat eskaloituivat ja irtaimisto kärsi vaurioita, mukaan lukien pöytiä, tuoleja, ovia ja peili särkyi. Silminnäkijät raportoivat juhlaväen hyppineen pöydällä.

Joku juhlavieraista huolestui tilanteen kehityksestä ja hälytti paikalle hiihtoseuran edustajat. Juhlat keskeytettiin keskellä yötä.

Tiistain käräjäistunnossa seuran edustaja kuvaili pihalla vallinnutta kaaosta. Sisätiloissa lattia oli tahmea ja tiloja oli vandalisoitu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

–Metsästä löytyi hajotettu pöytä ja tuoleja, hän muisteli.

Tapauksesta on kulunut lähes kaksi vuotta. Korvausasioita on yritetty ratkoa sovittelulla, mutta osapuolet eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen summasta, joten asia eteni käräjille.

Vahingonteosta syytetty nuori oli tekohetkellä 16-vuotias. Aiemmin hän oli vuokrannut hiihtomajaa pariinkin otteeseen ilman ongelmia, joten hiihtoseuralla oli syytä olettaa, ettei ongelmia ilmene tälläkään kerralla.

Alun perin varaus oli tehty väärillä yhteystiedoilla, mutta varaajan oikea henkilöllisyys saatiin selvitettyä nopeasti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Oikeudenkäynnissä on selvää, että viisi pöytää ja viisi tuolia ovat vaurioituneet, samoin useita muita irtaimistoesineitä.

Seura hankki hajonneiden tilalle kokonaan uuden tuoli- ja pöytäsarjan, koska hiihtomajaa vuokrataan juhlapaikkana, ja siksi kaluston on oltava yhtenäinen. Hiihtoseura vaatii vastaajalta noin 4 000 euron korvausta.

Nuori myönsi asianajajansa avustuksella olevansa vastuussa ainoastaan hajonneiden tuolien ja pöytien korvaamisesta, ei kokonaisen sarjan hankkimisesta.

Nuori kiisti syyllistyneensä vahingontekoon, koska tekijät eivät ole tiedossa.

Hänen kertomuksensa mukaan majalle saapui joukko tuntemattomia miehiä, jotka näyttivät olevan iältään päälle parikymppisiä.

–Yritin saada heitä lopettamaan, mutta en uskaltanut puuttua tilanteeseen, koska he olivat selvästi minua vanhempia, syytetty totesi oikeudenkäynnissä.

Hän selitti olleensa alkoholin vaikutuksen alaisena eikä tuntenut miehiä nimeltä.

Syyttäjä vaatii oikeudenkäynnissä vahingonteosta 30-40 päiväsakon rangaistusta. Puolustus kiistää syytteen vahingonteosta ja kiistää myös korvausvaatimuksen määrältään. Käräjäoikeus antaa tuomionsa kirjallisena 14. kesäkuuta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä