Paikallisuutiset

Pietarsaaressa ei järjestetä omaa veteraanijuhlaa - pääjuhlaan Vaasaan on seudulta tarjolla linja-autokuljetus

Sotilaan reppu. Kuva Pietarsaaren museon veteraanikokoelmasta. Kuva: Pirkko Högkulla

Kansallista veteraanipäivää vietetään lauantaina 27. huhtikuuta 2024. Pääjuhla pidetään Vaasassa Botniahallissa.

Perinneyhdistys ja Pietarsaarenseudun Sotaveteraanit järjestävät Pietarsaaresta ja Pedersörestä linja-auton valtakunnalliseen veteraanijuhlaan osallistuville veteraaneille, lotille ja sotaleskille. Bussi lähtee Pietarsaaresta noin klo 9.30. Vaasassa aloitetaan yhteisellä ruokailulla, minkä jälkeen jatketaan pääjuhlalla Botniahallissa. Juhlat lähetetään suorana lähetyksenä ja ne ovat nähtävissä Yle 1 -kanavalla ja Yle Arenan kanavalla klo 13.30–14.45.

Mukaan tulee ilmoittautua viimeistään 10.4. Maila Hägglundille puh. 040 543 1289.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaressa tai Pedersöressä ei järjestetä perinteistä veteraanijuhlaa, mutta ne veteraanit, lotat ja sotalesket, jotka eivät pääse matkustamaan Botniahalliin, kutsutaan lounaalle Pietarsaaren Heinätorikeskukseen klo 12. Taksikuljetus järjestetään. Lounaan jälkeen klo 13.30–14.45 on mahdollista jäädä seuraamaan yhdessä suoralähetystä Botniahallista.

Kansallista veteraanipäivää vietetään Suomen sotaveteraanien kunniaksi ja sodan päättymisen ja rauhan alkamisen muistoksi. Päivä on Lapin sodan päättymispäivä.

Veteraanipäivää on vietetty vuodesta 1987 lähtien. Ehdotuksen valtakunnallisesta veteraanipäivästä teki pääministeri Kalevi Sorsa ja valtioneuvosto hyväksyi sen puolustusministeri Veikko Pihlajamäen esityksestä vuonna 1986.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä