Paikallisuutiset

Pietarsaaren yhdistysavustukset jakaa jatkossa vain kulttuurijaosto - hakuaika keskitetään lokakuulle

Pietarsaaren kaupunki siirtää yhdistyksille ja järjestöille myönnettävien avustusten jaon kokonaan sivistyslautakunnan kulttuuri- ja vapaa-aikajaostolle. Tähän saakka myös kaupunginhallitus on jakanut avustuksia omista määrärahoistaan.

Muutos tapahtuu vuodesta 2024 alkaen. Avustusten hakuaika on jatkossa aina lokakuussa.

Avustusanomuksia ei käsitellä enää pitkin vuotta, mikä on ollut ajoittain kuormittavaa ja hallitsematonta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Järjestöt ja yhdistykset ovat Pietarsaaren kaupungille tärkeitä yhteistyökumppaneita, sillä niiden toiminta lisää monin tavoin kaupunkilaisten hyvinvointia. Nyt käyttöön otettavan järjestelmän avulla on mahdollisuus lisätä myös uusia, ennaltaehkäiseviä hyvinvointiin liittyviä painopisteitä, joita hakijat voivat sitten kaupungin avustuksella toteuttaa, hallintojohtaja Milla Kallioinen sanoo kaupungin tiedotteessa.

Muun muassa teatteriyhdistykset ovat pitkälti kaupungin tuen varassa. Ensi vuodesta alkaen Pietarsaari keskittää yhdistys- ja järjestöavustusten jaon kokonaan kulttuuri- ja vapaa-aikajaostolle. Kuva Pietarsaaren Näyttämön harjoituksista, jossa Sauli Isokoskea ja Harri Kaltialaa ohjaa Göran Sjöholm. Kuva: Pirkko Högkulla

Kulttuuri- ja vapaa-aikajaoston myöntämien avustusten painopisteisiin vaikuttavat muun muassa hyvinvointikertomuksessa nousseet asukkaiden hyvinvointiin liittyvät huolenaiheet.

Kaupungin myöntämän tuen kohderyhminä ovat lapset, lapsiperheet ja nuoret, työikäiset ja ikäihmiset.

Kaupunginhallitus päättää jatkossakin talousarvion vahvistamisen yhteydessä avustuksista sellaisille vakiintuneille toimijoille, joiden kanssa kaupunki on solminut yhteistyösopimuksen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sähköinen hakulomake, avustusten kriteerit ja ohjeet julkaistaan myöhemmin kaupungin kotisivuilla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä