Paikallisuutiset

Pietarsaaren Wava-opistoon haku alkaa: taideopetus laajenee ja jalkautuu alueelle

Pietarsaaren Wava-opiston tuleva lukuvuosi alkaa tuota pikaa, sillä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin opintoihin ilmoittautumisaika pyörähtää käyntiin aamukahdeksalta maanantaina 19. huhtikuuta.

– Otamme oppilaat ilmoittautumisjärjestyksessä. Millekään linjoistamme ei ole minkäänlaisia pääsykokeita, rehtoriPeter Roos kertoo.

Yleensä opistoon haetaan sen verran vauhdikkaasti, että esimerkiksi suosituimpia instrumentteja saattaa joutua odottamaan tovin. Pienellä kärsivällisyydellä mielisoittimen luvataan ajan mittaan järjestyvän.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Piano on yleensä ykkönen ja kitarakin kiinnostaa. Viime aikoina ehkä yllättäenkin vaskisoittimet ovat lisänneet suosiotaan.

Tulevalle syksylle Wava-opisto on laajentanut tarjontaansa. Erityistä huomiota on kiinnitetty tanssiin.

Baletti tuli ohjelmistoon muutama vuosi sitten työväenopiston kautta.

– Sillä on hyvin vahva asema Pietarsaaressa, erityisesti suomenkielisellä puolella. Sen tarjonta jatkuu, mutta olemme laajentaneet valikoimaa nykytanssilla,Ida-Maria Rak kertoo. Hän vetää teatterilinjaa ja on mukana myös tanssin opetuksessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tanssi on Pietarsaaren seudulla hyvin suosittu harrastusmuoto. Varsinkin tyttöjen kiinnostus siihen on vahvaa.

– Olemme miettineet, miten tekisimme siitä kiinnostavampaa myös pojille. Olemmekin ottaneet mukaan akrobatiikkaa, modernia tanssia ja jazz-tanssia.

Uudella mallilla Wava-opistossa alkavat ikäryhmät saavat oppia laidasta laitaan. Erikoistuminen tapahtuu iän ja lukuvuosien karttuessa.

Kuvataiteeseen toivotaan varsinkin suomenkielisiä oppilaita lisää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Suomenkielisellä puolella on aika paljon vapaita paikkoja tietyissä ikäryhmissä. Yritämme kohdistaa markkinointia ja informaatiota sinne, kuvataidekoulu Balatakon vetäjäMalin Simons toteaa.

Hän huomauttaa, että mukaan tulo kannattaa ja voi olla antoisaa siinäkin tapauksessa, että ei ole osallistunut opetukseen alusta asti.

Syksystä alkaen Wava-opiston alueellinen luonne korostuu. Toimintaa ja näkyvyyttä jalkautetaan entistä enemmän Pietarsaaren seudun kuntiin.

– Tämä koskee varsinkin tanssia ja musiikkileikkikoulua, mutta tavoitteena on järjestää myös enemmän seudullisia konsertteja, Peter Roos kertoo.

Myös teatteri- ja kuvataidepuolelle on haettu projektiavustusta Pedersöressä ja Luodossa käynnistyvää toimintaa varten, jotta lasten osallisuutta kulttuurista voitaisiin lisätä.

– Jos esimerkiksi Luodosta löytyy tarpeeksi iso ryhmä vaikkapa piano-oppilaita, jotka haluaisivat soittaa samoina aikoina, voimme lähettää opettajan paikan päälle. Näin lasten ei ainakaan alkuvaiheessa tarvitsisi tulla Pietarsaareen, Roos sanoo.

Wava-opistossa on noin 800 eri-ikäistä taiteen perusopintoja suorittavaa Pietarsaaresta, Uudestakaarlepyystä, Pedersörestä ja Luodosta.

Ilmoittautumaan pääsee Wava-opiston kotisivujen kautta. Ilmoittautumisaikaa on 9. toukokuuta saakka.