Paikallisuutiset

Pietarsaaren vetovoima puheenaiheena – asukastutkimuksen tuloksia ruoditaan yleisön kanssa

Pietarsaaren Jaakon Päivillä 29on vetovoimaa asukkaiden parissa, mutta löytyykö sitä 29muinakin aikoina? Asiaa on tutkittu ja tulokset kuullaan piakkoin.
Pietarsaaren Jaakon Päivillä 29on vetovoimaa asukkaiden parissa, mutta löytyykö sitä 29muinakin aikoina? Asiaa on tutkittu ja tulokset kuullaan piakkoin. Kuva: Arkisto / Clas-Olav Slotte

Suomalaiset seutukaupungit toteuttivat tammikuussa asukkailleen tutkimuksen ns. pehmeästä vetovoimasta. Sen avulla selvitettiin seutukaupunkeihin liittyviä mielikuvia.

Pietarsaarelaiset osallistuivat kaikista seutukaupunkilaisista innokkaimmin tutkimukseen. Pietarsaaressa asuvia vastaajia oli kaikkiaan 1 164, kun koko valtakunnassa vastauksia tuli yhteensä noin 12 800.

Tällä osallistuvuudella Pietarsaari voitti tutkimuksen sisäisen vastaajakilpailun. Seutukaupunkeja, jotka ovat alueensa keskuksia, maassa on kaikkiaan 55 kappaletta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vastaukset on nyt analysoitu, ja tulokset esitellään asukasfoorumissa maanantaina 25. maaliskuuta Campus Allegron Rotunda-salissa.

Tutkimuksessa asukkaat saivat arvioida oman kotikaupunkinsa vetovoimaisuutta ja imagoa sekä myös naapuriseutukaupunkeja. Kyselyssä sai pohtia esimerkiksi sitä, onko oma kotikaupunki vetovoimainen tai onko se imagoltaan vireä, turvallinen tai omaleimainen.

– Pietarsaaren kaupungin tärkein voimavara on sen asukkaat. Kaupungin strategiana on kasvaa ja saada uusia asukkaita. Näin ollen kaupungin omat asukkaat ja muualla asuvat ovat parhaat asiantuntijat vastaamaan kysymykseen, onko Pietarsaari vetovoimainen ja minkälainen imago meillä on, kertoo kaupunginsihteeriMilla Kallioinen kaupungin tiedotteessa.

– Oli hienoa, että näin moni pietarsaarelainen vastasi kyselyyn, ja toivottavasti moni asukas pääsee mukaan tilaisuuteen keskustelemaan tuloksista. Tulemme myös julkaisemaan tulokset kaupungin kotisivuilla tilaisuuden jälkeen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Samaan aikaan Pietarsaaren kaupunki on tilannut tilastoanalyysin kaupungin vetovoimasta. Tämän tutkimuksen on tehnyt Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI Timo Aron johdolla. Myös nämä tulokset esitellään tilaisuudessa konsulttitoimisto MDI:n edustajan toimesta.

Tilaisuuteen, joka pidetään Campus Allegrossa klo 15.30 alkaen, ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä