Paikallisuutiset

Pietarsaaren Vanhustenystävät kaavailee tehostetun palveluasumisen yksikköä Myllymäelle: 18-paikkainen yksikkö avattaisiin syksyllä 13 työntekijän voimin

Pietarsaari

Pietarsaaren Vanhustenystävät haluaa panostaa tehostettuun palveluasumiseen ja avata syksyllä 2021 uuden 18-paikkaisen yksikön vanhassa De Gamlas Hem -kiinteistössä Myllymäellä. Yksikköön haetaan aikanaan 13 uutta työntekijää.

– Palvelu on tarkoitettu kaikille äidinkielestä riippumatta, toteaa toiminnanjohtajaInger Gripenberg.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kiinteistö saneerataan ja korjataan uutta käyttötarkoitusta vastaavaksi. Yhdistys on neuvotellut rakennuksen omistajan Fastighets Ab Ebba Kiinteistö Oy:n kanssa ja vuokrasopimuksesta on päästy yhteisymmärrykseen.

"Palvelu on tarkoitettu kaikille äidinkielestä riippumatta".

– On hienoa, että voimme jatkaa toimintaa samassa kiinteistössä, jossa aikoinaan on oltu edelläkävijöitä vanhushuollossa.

– Avajaisia juhlistetaan tulevana syksynä mikäli asiat etenevät suunnitellusti. Suuri helpotus on se, että tilat eivät ole meidän omistuksessa, vaan saamme toimia vuokralla.

Kiinteistön omistaja vastaa saneerauksesta ja muutoskorjauksesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Suurimpina töinä ainakin mm. ilmastointi kaipaa uudistamista ja huoneet suurentamista. Sprinklerijärjestelmä ja hissi ovat puolestaan valmiina, Gripenberg esittelee.

Hissiä tarvitaan, sillä talo on puoliksi kaksikerroksinen.

– Toiseen kerrokseen voitaisiin sijoittaa muutama senioriasunto. Senioriasumiselle voisi olla tarvetta vaikkapa kun puoliso tarvitsee tehostettua palveluasumista. Tällaisen asumisjärjestelyn ansiosta kumpikin voisi asua saman katon alla, lähellä toista.

Laajentumisella Vanhustenystävät haluaa parantaa tarjoamiaan palvelujaan entisestään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tavoitteenamme on tarjota parasta mahdollista vanhushuoltoa. Siksi on luonnollista kehittää toimintaa siten, että henkilöt, jotka jo asuvat tiloissamme voivat jatkaa asumista meillä, vaikka sairaudet tai korkea ikä tekisivät hoitotarpeesta suuremman.

Tehostettu palveluasuminen ei ole kokonaan uusi palvelualueen valtaus yhdistyksen väelle. Entuudestaan Pietarsaaren Vanhustenystävät näet tarjoaa muistisairaille tarkoitettua tehostettua palveluasumista 16-paikkaisessa Villa Rosalie -yksikössä Heinätorilla.

– Villa Rosalie on kuitenkin tarkoitettu vain niille, joilla on diagnostisoitu muistisairaus ja jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa.

– Palvelu uudessa tehostetun palveluasumisen yksikössä noudattaa korkeinta laatua ja yksilöllistä huolenpitoa kuten muukin Vanhustenystävien toiminta. Elämä voi olla hyvää ja sisältörikasta, vaikka ei saisi säilyttää terveyttään viimeiseen asti, Inger Gripenberg muistuttaa.

Vanhustenystävillä on 57 senioriasuntoa Heinätorikeskuksessa. Palkkaa yhdistys maksaa tällä hetkellä 50 työntekijälle.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä