Paikallisuutiset

Pietarsaaren uusin ravintola pohtii pubin syvintä olemusta – Pub Stallhagenin takana oleva Timo Kuusisto ei ota paineita hetkeä ennen ovien avautumista.

Ollaan puolenpäivän tienoilla perjantaina 28. helmikuuta ja Pietarsaaren uusimman pubin on määrä avata ovensa tasan kello neljältä.

Ei uskoisi, sillä perinteisellä anniskeluravintolasijainnilla Kaupunginhotellin uuden puolen katutasolla sijaitsevan ravintolan rakennustöiden loppusiivoustyöt näyttävät olevan pahasti kesken.

– Tällaista tämä aina viime hetkillä on, vaikka valmistelut olisivat jatkuneet vaikka kuinka pitkään, hymyilee Kaupunginhotellin toimitusjohtaja Timo Kuusisto.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kyseessä on niin sanottu soft opening, eli ovet avataan ilman mitään erityisiä seremonioita. Ruokaa pubissa tarjoillaan vasta ensi viikon loppupuolelta alkaen, mutta syöminen näyttelee jatkossa merkittävää roolia ravintolan konseptissa.

– Tarkoitus on pitää ruokalista lyhyenä ja muuttuvana eli tarjota sitä, mistä asiakkaat näyttävät pitävän. Tai toimiihan se niinkin päin, että jos jostain ruokalajista todella pidetään, niin se saa jäädä listalle vaikka pysyvästi.

Kun puhe on pubista, niin juomapuoli lienee vieläkin tärkeämpi. Kaksitoista oluthanaa tarjoilevat ensisijaisesti Stallhagen-panimon tuotteita, mutta muutakin tarjontaa löytyy.

Timo Kuusisto pohtii pubikonseptin syvintä olemusta suhteessa ruokaravintolaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Pubissa tarjoilija ei tule viereesi seisomaan ja ottamaan vastaan tilauksia, vaan tilaat juomasi ja ruokasi tiskiltä. Silti pubissakin siellä tiskin toisella puolella voi olla paljon väkeä. Ruoka on pubissamme laadukasta, mutta valikoima tosiaan pienempi.

Itsestäänselvyydeltä kuulostava asia ei välttämättä sellainen ole. Suomessa elää yhä voimakkaana jako ruoka- ja juomaravintoloihin.

Mitä Stallhagenin ruokalistalta saattaa jatkossa löytyä?

– Vaikkapa paistettua siikaa, hampurilaisia ja hodareita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän pohtii, että Pietarsaaren kokoisessa kaupungissa on ruokaa tarjoavan ravintolan kohderyhmän segmentointi helppoa.

– Me pyrimme tarjoamaan ruokaa kaikille, jotka syövät.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä